Ένα σπάνιο και καλά διατηρημένο αρχαίο φρούριο που χρονολογείται από τη δυναστεία Μινγκ (1368-1644) ανακαλύφθηκε στην έρημο Μου Ους, στα βορειοδυτικά της επαρχίας Σαανσί της Κίνας, μόλις δέκα χιλιόμετρα από το Σινικό Τείχος


Το εύρημα θεωρείται από τα πιο καλοδιατηρημένα και τα πιο πλήρη μεταξύ των οχυρών που έχουν ανακαλυφθεί στη βόρεια Σαανσί. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Yu Chunlei, μετά την εγκατάλειψή του, καλύφθηκε από άμμο και θάφτηκε στην έρημο. 

 

 

Το αρχαίο συγκρότημα είναι περίπου 600 μέτρα σε μήκος και 300 μέτρα σε πλάτος και διαθέτει τρεις πύλες. Από πανοραμική άποψη είναι ορθογώνιου σχήματος. 

 

Στο φρούριο εντοπίστηκαν πλήθος αντικειμένων και κειμηλίων, από πήλινα ειδώλια και λίθινα αγαλματίδια έως θυμιατήρια και αμυντικά όπλα, σύμφωνα με τους ερευνητές. 

 

Κίνα: Ανακαλύφθηκαν ερείπια φρουρίου κοντά στο Σινικό Τείχος - Από τη Δυναστεία Μινγκ
Πηγή φωτογραφίας: Xinhua

 

Κίνα: Ανακαλύφθηκαν ερείπια φρουρίου κοντά στο Σινικό Τείχος - Από τη Δυναστεία Μινγκ
Πηγή φωτογραφίας: Xinhua

 

Η κατάσταση του οχυρού καθώς και των κειμηλίων του αποτυπώνουν το τοπίο και τα οικοδομήματα που χτίστηκαν την περίοδο των Μινγκ γύρω από το Σινικό Τείχος ενώ θα συμβάλλουν στην περαιτέρω κατανόηση της εποχής και τη συντήρηση κι άλλων φρουρίων. 
 

Με πληροφορίες από CNN, Xinhua