ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Κίνα: Αεροπλάνο εγκατέλειψε την απογείωση, βγήκε εκτός διαδρόμου και έπιασε φωτιά

Passenger plane catches fire during takeoff in southwestern China Facebook Twitter
0

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες αεροπλάνου της Tibet Airlines, που βγήκε εκτός διαδρόμου και αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε αεροδρόμιο στην Κίνα. 

Στο Airbus A319 βρίσκονταν 113 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία. 

Οι πιλότοι του αεροσκάφους εγκατέλειψαν την προσπάθεια απογείωσης από το αεροδρόμιο της πόλης Chongqing, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, έπειτα από «ανωμαλία», ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC). Συνέπεια αυτού ήταν το αεροπλάνο να βγει από τον διάδρομο απογείωσης και στη συνέχεια εκδηλώθηκε φωτιά στο Airbus A319. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν το αεροπλάνο στις φλόγες και μαύρο καπνό να υψώνεται από αυτό, ενώ επιβάτες απομακρύνονται τρέχοντας. Σύμφωνα με την CAAC, 36 άτομα έπαθαν διαστρέμματα και μώλωπες κατά τη διαδικασία της εκκένωσης του αεροσκάφους και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξετάσεις.   

Ένας επιβάτης δήλωσε στα κινεζικά ΜΜΕ ότι υπήρξαν ξαφνικές δονήσεις και έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου, προτού το αεροπλάνο κάνει έναν ασυνήθιστο ήχο και βγει από τον διάδρομο. Μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ότι υπήρχε διαρροή καυσίμων και ξεκίνησαν τη διαδικασία εκκένωσης, συμπλήρωσε. Γρήγορα ξέσπασε φωτιά, αναγκάζοντας κάποιους επιβάτες- ανάμεσά τους και ο ίδιος- να πηδήξουν από το αεροσκάφος, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι χτύπησε στα πόδια και την πλάτη. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ