Το Κίεβο ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει ρωσικό πλοίο- «Μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά»

Το Κίεβο ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει ρωσικό πλοίο- «Μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το Κίεβο ζήτησε από την Άγκυρα να σταματήσει φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία, που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

Το Zhibek Zholy μεταφέρει σιτηρά από το υπό ρωσική κατοχή λιμάνι του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με αξιωματούχο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών και έγγραφο που επικαλείται το Reuters. 

Το πλοίο φόρτωσε περίπου 4.500 τόνους σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, τα οποία ανήκουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Σε επιστολή με ημερομηνία την 30η Ιουνίου, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας επισημαίνει ότι το Zhibek Zholy ενεπλάκη σε «παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών» από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καρασού της Τουρκίας. Η επιστολή αναφέρει ότι το φορτίο είναι 7.000 τόνους. 

Η ουκρανική γενική εισαγγελία ζήτησε από την Τουρκία να κάνει επιθεώρηση στο πλοίο, να πάρει δείγματα από τα σιτηρά προκειμένου να γίνει έλεγχος και να απαιτήσει πληροφορίες για την προέλευση του φορτίου. 

Αξιωματούχος που τοποθέτησαν οι Ρώσοι στην υπό κατοχή περιφέρεια της Ζαπορίζια δήλωσε την Πέμπτη ότι έπειτα από αρκετούς μήνες, έφυγε από το Μπερντιάνσκ το πρώτο φορτηγό πλοίο, χωρίς να το κατονομάσει. 

Η εταιρεία KTZ Express με έδρα το Καζακστάν επιβεβαίωσε στο Reuters ότι της ανήκει το Zhibek Zholy. Αλλά συμπλήρωσε ότι έχει ναυλωθεί από τη ρωσική Green-Line, σε βάρος της οποίας δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις. 

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από περιοχές που κατέχουν οι δυνάμεις της, μετά την εισβολή. Το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει ότι η Μόσχα κλέβει ουκρανικά σιτηρά. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ