Κένυα: Βρέφος 6 μηνών πέθανε έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς

Κένυα: Βρέφος 6 μηνών πέθανε έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Ένα βρέφος έξι μηνών υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα στην Κένυα αφού το είχαν ξυλοκοπήσει την Παρασκευή το βράδυ αστυνομικοί στο σπίτι του σε μια παραγκούπολη στο Κισούμο (δυτικά), κατά τις εφόδους που πραγματοποίησαν οι αρχές μετά τις εκλογές, για να καταστείλουν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το αποτέλεσμα, έγινε σήμερα γνωστό από τον πατέρα του παιδιού.


Η Σαμάνθα Πέντο διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση από την Παρασκευή το βράδυ. Σύμφωνα με τον Τζόσεφ Αμπάντζα, τον πατέρα του παιδιού, αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα εντός της οικίας της οικογένειας προτού εισβάλλουν και κατόπιν χτυπήσουν με τα γκλομπ τον ίδιο και τη σύζυγό του. Το μωρό, το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της η μητέρα του, δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι.

«Έχασα την κόρη μου πριν από λίγο, ας αναπαυθεί εν ειρήνη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Αμπάντζα. «Γιατί έπρεπε να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τον αθώο άγγελό μου; Υπακούσαμε στις εντολές της κυβέρνησης να ψηφίσουμε και κατόπιν παραμείναμε στα σπίτια μας. Γιατί έπρεπε να μας κυνηγήσουν μέσα στα σπίτια μας;».


Η Σαμάνθα Πέντο αναδείχθηκε στο πρόσωπο της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την ανακοίνωση της επανεκλογής του Ουχούρου Κενυάτα, ένα αποτέλεσμα που αμφισβητείται από τον αντίπαλό του Ράιλα Οντίγκα.


Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα κοριτσάκι 9 ετών που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην παραγκούπολη Ματάρε, στο Ναϊρόμπι, σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβολούσαν στον αέρα για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 177 τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν από την Παρασκευή το βράδυ σε προπύργια της αντιπολίτευσης, στις παραγκουπόλεις Κιμπέρα, Ματάρε, Καουνγκουάρε, στο Ναϊρόμπι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM