Κατηγορίες για «συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε βάρος της Lafarge

Κατηγορίες για «συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε βάρος της Lafarge Facebook Twitter
EPA/YOAN VALAT
2

Κατηγορίες κυρίως για «συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος της τσιμεντοβιομηχανίας Lafarge, σύμφωνα με δικαστική πηγή στη Γαλλία.

Η τσιμεντοβιομηχανία κατηγορείται ότι χρηματοδότησε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, μεταξύ των οποίων την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της εν μέσω του πολέμου.

Η Lafarge SA, στην οποία ανήκει το πλειοψηφικό μερίδιο της εμπλεκόμενης συριακής θυγατρικής Lafarge Cement Syria, κατέθεσε σήμερα ενώπιον των τριών δικαστών που έχουν αναλάβει αυτή την ασυνήθιστη έρευνα. 

Η εταιρία κατηγορείται επίσης για «χρηματοδότηση τρομοκρατικής επιχείρησης» και «διακινδύνευση της ζωής» πρώην εργαζομένων του εργοστασίου της Τζαλαμπίγια (βόρεια Συρία).

Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών ακολουθεί την εισήγηση της εισαγγελίας του Παρισιού, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Η Lafarge SA υποβάλλεται σε δικαστικό έλεγχο που περιλαμβάνει εγγύηση 30 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Γαλλική πολυεθνική χρηματοδοτεί τζιχαντιστες,για να κανει τις μπίζνες της κ αυτοι αγοράζουν όπλα,εξοπλισμο,αυτοκίνητα κ αιματοκυλούν το Παρίσι.μονο που αυτος ο κύκλος χρήματος κ αίματος,δν έπληξε μεγαλοστελέχη εταιρειών που δείπνουσαν στα Ηλύσια Πεδία,αλλα νεανικά μπαρ που παω εγω κ εσυ.