Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι κατασχέθηκαν δεκάδες τίγρεις και λιοντάρια από το πάρκο άγριων ζώων που ήταν στο επίκεντρο της σειράς «Tiger King», του Netflix.Συνολικά κατασχέθηκαν 68 λιοντάρια, τίγρεις και υβρίδια των δύο ειδών, όπως και ένας ιαγουάρος, από το πρώην πάρκο άγριων ζώων του Joe Exotic, του πρωταγωνιστή της σειράς του Netflix που ασχολούνταν με τον πραγματικό κόσμο των ιδιωτικών ζωολογικών κήπων και των εκκεντρικών ιδιοκτητών τους.

 

Οι Τζέφρι και Λόρεν Λόου- που επίσης εμφανίζονταν στο «Tiger King»- απέκτησαν το πάρκο του Τζόσεφ Μαλντονάντο- Πάσατζ, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Joe Exotic, το 2016, όταν εκείνος αντιμετώπισε οικονομικά και νομικά προβλήματα.

 

Ο Μαλντονάντο- Πάσατζ συνελήφθη το 2018 και την επόμενη χρονιά καταδικάστηκε, γιατί προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει την Κάρολ Μπάσκιν, ιδιοκτήτρια αντίπαλου πάρκου με μεγάλα αιλουροειδή.

 

Αξιωματούχοι του υπουργείου έκαναν έφοδο στο Tiger King Park, στο Θάκερβιλ της Οκλαχόμα, λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων της νομοθεσίας για τα απειλούμενα είδη.

 

Οι Τζέφρι και Λόρεν Λόου κατηγορούνται ότι παραβίασαν επανειλημμένα τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, απέτυχαν να παρέχουν επαρκή ή έγκαιρη κτηνιατρική φροντίδα και κατάλληλη διατροφή στα ζώα. Επίσης, δεν τους παρείχαν καταφύγιο επαρκούς μεγέθους, ή που να τα προστατεύει από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

Η κατάσχεση έγινε έπειτα από τρεις επιθεωρήσεις των αρμόδιων αρχών στο πάρκο, που έγιναν από τα μέσα Δεκεμβρίου. Στην τελευταία επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι επιδεινώθηκαν οι συνθήκες εκεί, σε σύγκριση με τα όσα είχαν διαπιστωθεί τον Φεβρουάριο.

 

Πέρα από όλα τα άλλα, οι Τζέφρι και Λόρεν Λόου κατηγορούνται ότι απείλησαν και παρενόχλησαν τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου κατά τη διάρκεια των ερευνών. Μάλιστα, η Λορέν Λόου φέρεται να είπε σε έναν από αυτούς «Θα τον σκοτώσω», αναφερόμενη σε συνάδελφό του.

 

Με πληροφορίες από AFP, CNN