Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: Έδεσε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς και το δεύτερο πλοίο

Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: Έδεσε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς και το δεύτερο πλοίο Facebook Twitter
0

Στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς έδεσε και το δεύτερο ελληνικό τάνκερ, το οποίο είναι υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Το Delta Poseidon έδεσε δίπλα στο Prudent Warrior, το οποίο είχε αγκυροβολήσει εκεί πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις περί τις 10:45 και πλέον αναμένεται η επικοινωνία του πληρώματος με τις εταιρείες και - εν συνεχεία - η ενημέρωση των ελληνικών Αρχών.

Πιστεύεται πως το πλήρωμα, μεταξύ των οποίων είναι εννέα Έλληνες και ένας Κύπριος, θα αφεθεί ελεύθερο όταν γίνει μετάγγιση του φορτίου τους. 

 

Η Τεχεράνη, χθες, κάλεσε την Αθήνα να συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης, χωρίς την εμπλοκή της Ουάσινγκτον.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε καλέσει το Ιράν να απελευθερώσει άμεσα τα πλοία, τα πληρώματά τους και τα φορτία, καταδικάζοντας την κατάληψή τους. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε, ειδικότερα, ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την Ελλάδα απέναντι σε αυτή την «αδικαιολόγητη κατάληψη», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Τεχεράνης. 

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει τελειώσει η εποχή κατά την οποία οι ΗΠΑ επέβαλαν μόνες τους κανόνες στον κόσμο», απάντησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαέντ Κατιμπζαντέχ και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «τον μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».  

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να παίρνουν εντολές από τρίτους είναι πιο σημαντικό για εκείνους… Όμως εμείς πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters. 

«Προτείνω στην ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει τη νομική και δικαστική οδό αυτό το θέμα, χωρίς φανφάρες» πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι τα μέλη των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων είναι καλά στην υγεία τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM