Κατακραυγή και αντιδράσεις για το γάμο ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 41χρονο άνδρα στη Μαλαισία

Κατακραυγή και αντιδράσεις για το γάμο ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 41χρονο άνδρα στη Μαλαισία Facebook Twitter
2

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μαλαισία ο γάμος ενός 41χρονου άνδρα με ένα 11χρονο κορίτσι από την Ταϊλάνδη.

Ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών κάνει λόγο για συμπεριφορά που μοιάζει σε αυτή ενός «παιδόφιλου».

Οι γονείς του κοριτσιού συμφώνησαν να γίνει η τρίτη σύζυγος του Μαλαισιανού, με την προϋπόθεση ότι θα παρέμενε στο σπίτι τους μέχρι να γίνει 16 ετών.

Στη Μαλαισία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, όμως οι μουσουλμάνοι κάτω των 16 ετών μπορούν να παντρευτούν αν λάβουν έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο.

Όμως το υπουργείο αρμόδιο για ζητήματα οικογένειας και γυναικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το θρησκευτικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τον γάμο αυτό που έγινε τον Ιούνιο στη νότια Ταϊλάνδη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

«Εκπρόσωποί μας συναντήθηκαν με τη μητέρα και το κορίτσι. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνηση της Μαλαισίας Ουάν Αζίζα Ουάν Ισμαήλ, όπως έγραψε η εφημερίδα Sunday Star.

Αν δεν υπάρχει έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο, ο σύζυγος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί φωτογραφίες του 41χρονου άνδρα να κρατά το χέρι του κοριτσιού μετά την τέλεση του γάμου.

Κατακραυγή και αντιδράσεις για το γάμο ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 41χρονο άνδρα στη Μαλαισία Facebook Twitter

Ο Μαλαισιανός έχει ήδη δύο συζύγους και έξι παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι φτωχοί εργάτες στην πολιτεία Κελαντάν της βορειοανατολικής Μαλαισίας, ενώ, σύμφωνα με ακτιβιστές, ο γαμπρός είναι ένας πλούσιος έμπορος.

Η εκπρόσωπος της Unicef στη Μαλαισία Μαριάν Κλαρκ- Χατίνγκ τόνισε ότι ο γάμος αυτός «δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού». «Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο», πρόσθεσε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση της Μαλαισίας «να τηρήσει την υπόσχεσή της και να απαγορεύσει τους γάμους παιδιών».

Από την πλευρά του ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών Σιέντ Άζμα Αλχαμπσί δήλωσε στο AFP ότι «το να παντρεύεσαι ένα 11χρονο κορίτσι μοιάζει με τη συμπεριφορά ενός παιδόφιλου».

Περίπου 16.000 κορίτσια κάτω των 15 ετών στη Μαλαισία έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν, εκτιμούν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποιος κακοπροαίρετος (όχι εγώ προς θεού) και προφανέστατα Ισλαμοφοβικός θα έλεγε ότι κύριος αυτός ακολουθεί τα βήματα του προφήτη διότι η Αισα ήταν νόμιζω 9 χρονων ή και πιο μικρή όταν παντρεύτηκε τον Μωάμεθ.
Κι ο Ρωμαίος με την Ιουλιέτα teenagers ησαντο. Να μην πουμε σε τι ηλικία απήχθη η Ωραια Ελένη από τον Θησεα. Το θεμα είναι τι κάνεις σήμερα.Σήμερα που σουρχονται οι open borders και σου λένε να μην είσαι πολιτιστικός ιμπεριαλιστης και να το συζητήσουμε.