Κασπάροφ: Η Λεπέν είναι όπλο, στον ευρύτερο πόλεμο του Πούτιν

Κασπάροφ: Η Λεπέν είναι όπλο, στον ευρύτερο πόλεμο του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μαρίν Λεπέν είναι ένα «όπλο», στον «ευρύτερο πόλεμο» του Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ο Γκάρι Κασπάροφ, σε ανάρτηση για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. 

«Η Λεπέν είναι όπλο, μέρος του ευρύτερου πολέμου του Πούτιν, ένα δεύτερο μέτωπο επίθεσης στην Ευρώπη και στη δημοκρατία. Συχνά είμαι επικριτικός για τις σχέσεις του Μακρόν με τη Ρωσία, αλλά είναι ένα απαραίτητο προπύργιο στη Γαλλία σήμερα», επεσήμανε σε ανάρτηση στο Twitter ο Κασπάροφ, που είναι σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου. 

Πολλοί κατηγορούν την Λεπέν ότι είναι υπερβολικά κοντά στη Μόσχα. Το ακροδεξιό κόμμα της είχε πάρει δάνειο από ρωσική τράπεζα το 2014, ενώ είχε συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, λίγο πριν από τις εκλογές του 2017. Αν και έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει δηλώσει ότι η Μόσχα θα μπορούσε να είναι σύμμαχος του Παρισιού μετά τον πόλεμο. 

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε το 27,85% των ψήφων και η Μαρίν Λεπέν- με την οποία θα «μονομαχήσει» στον δεύτερο γύρο- πήρε το 23,15%. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν απέσπασε το 21,95%, ενώ η αποχή έφτασε στο 26,31%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο σε πρώτο γύρο εκλογών μετά το 28,4% που καταγράφηκε το 2002. 

Ο Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου εξασφαλίζοντας το 55% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinioway- Kéa Partners. Η συμμετοχή αναμένεται να φθάσει το 71%, με βάση την ίδια έρευνα. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM