Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο όταν ζεις στην Ευρώπη

Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο όταν ζεις στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

«Η ευρωπαϊκή αναγνώριση μας έδωσε την ώθηση και τα εργαλεία που χρειαζόμασταν ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς που προσπαθούν για κάτι καλύτερο, υπό αντίξοες συνθήκες».

— Τι κάνει η εφαρμογή Brainance και τι σε οδήγησε στη δημιουργία της;

Η εφαρμογή Brainance προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας των μαγνητικών τομογραφιών εγκεφάλου, ώστε ο γιατρός να μπορέσει να πάρει επιπλέον πληροφορίες και να κάνει μια πιο λεπτομερή διάγνωση. Είναι ένα εργαλείο κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις ή υποδομές, ανά πάσα ώρα και στιγμή, αφού είναι τοποθετημένο και λειτουργεί αποκλειστικά στο «σύννεφο».


Η ιδέα για την εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μιλούσα με γιατρούς και μου περιέγραφαν πόσο λίγο ικανοποιημένοι ήταν από τις απεικονίσεις των εξετάσεων αυτών. Πειραματίστηκα λοιπόν, δημιουργήθηκε η ιδέα και εξελίχθηκε. Πλέον, μια εργασία που χρειάζονταν μέχρι και 28 ώρες γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και από οποιοδήποτε σημείο, σε μόλις 8 λεπτά.

Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο όταν ζεις στην Ευρώπη Facebook Twitter

— Η ΕΕ πώς ήταν παρούσα, για εσένα και την ομάδα σου, στην πορεία σας αυτή;

Η ΕΕ μας βοήθησε τριπλά σε αυτήν τη διαδρομή μας. Το πρώτο κομμάτι, το χρηματοδοτικό, ήταν πολύ σημαντικό. Μέσω προγραμμάτων όπως το EIT Health Catapult και το ΕΙΤ Health Grant πήραμε χρηματοδοτήσεις που έκαναν την έρευνά μας εφικτή.


Επίσης, μέσω της δικτύωσης που προέκυψε από τη συμμετοχή μας σε τέτοιους διαγωνισμούς αλλά και μέσω της παρουσίας μου στο EU Prize for Women Innovators 2018, όπου ήμουν και φιναλίστ, δημιουργήσαμε επαφές σε όλη την Ευρώπη και μας δόθηκε η ευκαιρία για συνεργασίες που αλλιώς δεν θα ήταν δυνατές.


Ο τρίτος τρόπος είναι ότι μας επέτρεψε να λειτουργούμε σε μία ανοιχτή αγορά. Έχοντας μια εταιρεία σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, μπορούμε με το ίδιο νόμισμα και την ίδια νομοθεσία να διαθέτουμε το προϊόν μας στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά.


Τα περισσότερα από αυτά τα ανακαλύψαμε μόνοι μας ή τυχαία! Γι'αυτό και είναι χρήσιμες καμπάνιες σαν το #EuandME, που ενημερώνουν όσους θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα για το ποια εφόδια μπορούν να πάρουν από την ΕΕ.

— Το μέλλον τι επιφυλάσσει για το Brainance;

Τα σχέδιά μας δεν έχουν όρια! Άμεσος στόχος είναι να επεκταθεί η εφαρμογή και σε άλλα όργανα, να μην περιορίζεται δηλαδή μόνο στις εξετάσεις του εγκεφάλου. Φυσικά θέλουμε η εφαρμογή να χρησιμοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς, η χρήση της και τα σχόλια που μας γίνονται αποτελούν τη βάση για τη συνεχή βελτίωσή της.


Πιο μακρινός στόχος είναι και η πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Να προχωρήσουμε δηλαδή την «εκπαίδευση» των μηχανών μας τόσο πολύ που ο γιατρός να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα. Όσα μπορούν να γίνουν αυτόματα, να γίνουν, εξοικονομώντας έτσι τον χρόνο των γιατρών ώστε να τον διαθέσουν κάπου που έχει περισσότερη αξία.


Όσο έχουμε εργαλεία και έδαφος να αναπτυσσόμαστε, θα κάνουμε πάντα ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και είμαστε χαρούμενοι που χάρη στην ΕΕ, αυτό που κάνουμε πολλαπλασιάζεται και φτάνει σε πολύ περισσότερους παραλήπτες.

Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο όταν ζεις στην Ευρώπη Facebook Twitter

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το «πάθος» της Ζωής με την τεχνολογία και την έρευνα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://europa.eu/euandme/passion/sustainable-technology_el

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM