Καναδάς: Καθηγητής απείλησε να «κόψει» φοιτητή που ζήτησε διευκόλυνση λόγω της χούντας στη Μιανμάρ

Διαδηλωτής με σφεντόνα στη Μιανμάρ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ίσως ο συγκεκριμένος καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ακούσει πολλές απίστευτες δικαιολογίες από φοιτητές, για αυτό δεν πίστεψε τα όσα του έλεγε ένας από αυτούς. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για κάποιον είναι στη Μιανμάρ, όπου έχει γίνει πραξικόπημα.

 

Ο καθηγητής καναδικού πανεπιστημίου απείλησε να «κόψει» τον φοιτητή, ο οποίος του ζήτησε να δώσει εξετάσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία επειδή βρίσκεται στη Μιανμάρ, όπου ο στρατός «μπλοκάρει» την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Πολλοί ξένοι φοιτητές των καναδικών πανεπιστημίων, λόγω πανδημίας, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους, από όπου παρακολουθούν μαθήματα και εξετάζονται σε αυτά online.

 

Για έναν από αυτούς όμως η κατάσταση έγινε δύσκολη μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ. Ο φοιτητής επικοινώνησε με καθηγητή μαθηματικών στο York University και του εξήγησε ότι αναμένεται απόλυτο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες. Για αυτό τον λόγο, του ζήτησε να δώσει εξετάσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

«Κόλλησε κορωνοϊό ακόμη και το ίντερνετ;», ήταν η απάντηση του καθηγητή. «Δεν κόλλησε το ίντερνετ. Έχει γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα εδώ που ζω και σχεδόν 200 διαδηλωτές έχουν πυροβοληθεί έως τώρα. Το καθεστώς αποφάσισε να διακόψει όλες τις επικοινωνίες από αύριο», του εξήγησε ο φοιτητής.

 

Όταν ρώτησε αν πρέπει να ανησυχεί σε περίπτωση που δεν γράψει εξετάσεις, ο καθηγητής του απάντησε:

 

«Και βέβαια θα πρέπει. Την επόμενη φορά που θα χάσεις κάτι, τελείωσε. Στο μεταξύ τα σχόλιά σου (τόσο σχετικά με αυτό το μάθημα όσο και για την πατρίδα σου) με κάνουν να αναρωτιέμαι πώς αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Δεν πυροβολούν ανθρώπους απλά επειδή διαδηλώνουν, αλλά για πολύ βαθύτερους λόγους».

 

Έως τώρα, μετά το πραξικόπημα, τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ, σύμφωνα με την οργάνωση Assistance Association for Political Prisoners.

 

Η συνομιλία μεταξύ καθηγητή και φοιτητή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral, κάτι που ανάγκασε το York University να παρέμβει. Σε ανακοίνωση το καναδικό πανεπιστήμιο ανέφερε ότι η επικοινωνία αυτή δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες του σεβασμού και της δικαιοσύνης που προωθεί το ίδρυμα.

 


Ακόμη, το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον φοιτητή, εκφράζοντας υποστήριξη για τη δύσκολη κατάστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις αναφορικά με το μάθημα.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM