Καναδάς: Καθηγητής απείλησε να «κόψει» φοιτητή που ζήτησε διευκόλυνση λόγω της χούντας στη Μιανμάρ

Διαδηλωτής με σφεντόνα στη Μιανμάρ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ίσως ο συγκεκριμένος καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ακούσει πολλές απίστευτες δικαιολογίες από φοιτητές, για αυτό δεν πίστεψε τα όσα του έλεγε ένας από αυτούς. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για κάποιον είναι στη Μιανμάρ, όπου έχει γίνει πραξικόπημα.

 

Ο καθηγητής καναδικού πανεπιστημίου απείλησε να «κόψει» τον φοιτητή, ο οποίος του ζήτησε να δώσει εξετάσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία επειδή βρίσκεται στη Μιανμάρ, όπου ο στρατός «μπλοκάρει» την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Πολλοί ξένοι φοιτητές των καναδικών πανεπιστημίων, λόγω πανδημίας, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους, από όπου παρακολουθούν μαθήματα και εξετάζονται σε αυτά online.

 

Για έναν από αυτούς όμως η κατάσταση έγινε δύσκολη μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ. Ο φοιτητής επικοινώνησε με καθηγητή μαθηματικών στο York University και του εξήγησε ότι αναμένεται απόλυτο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες. Για αυτό τον λόγο, του ζήτησε να δώσει εξετάσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

«Κόλλησε κορωνοϊό ακόμη και το ίντερνετ;», ήταν η απάντηση του καθηγητή. «Δεν κόλλησε το ίντερνετ. Έχει γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα εδώ που ζω και σχεδόν 200 διαδηλωτές έχουν πυροβοληθεί έως τώρα. Το καθεστώς αποφάσισε να διακόψει όλες τις επικοινωνίες από αύριο», του εξήγησε ο φοιτητής.

 

Όταν ρώτησε αν πρέπει να ανησυχεί σε περίπτωση που δεν γράψει εξετάσεις, ο καθηγητής του απάντησε:

 

«Και βέβαια θα πρέπει. Την επόμενη φορά που θα χάσεις κάτι, τελείωσε. Στο μεταξύ τα σχόλιά σου (τόσο σχετικά με αυτό το μάθημα όσο και για την πατρίδα σου) με κάνουν να αναρωτιέμαι πώς αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Δεν πυροβολούν ανθρώπους απλά επειδή διαδηλώνουν, αλλά για πολύ βαθύτερους λόγους».

 

Έως τώρα, μετά το πραξικόπημα, τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ, σύμφωνα με την οργάνωση Assistance Association for Political Prisoners.

 

Η συνομιλία μεταξύ καθηγητή και φοιτητή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral, κάτι που ανάγκασε το York University να παρέμβει. Σε ανακοίνωση το καναδικό πανεπιστήμιο ανέφερε ότι η επικοινωνία αυτή δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες του σεβασμού και της δικαιοσύνης που προωθεί το ίδρυμα.

 


Ακόμη, το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον φοιτητή, εκφράζοντας υποστήριξη για τη δύσκολη κατάστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις αναφορικά με το μάθημα.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ