ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Καναδάς: Ένας σταρ του TikTok θα μπορούσε να ανατρέψει τον Τριντό από την πρωθυπουργία

Καναδάς: Ένας σταρ του TikTok θα μπορούσε να ανατρέψει τον Τριντό από την πρωθυπουργία Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας Instagram
0

Μετά τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο ηγέτης του προοδευτικού Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), Τζάγκμιτ Σινγκ αναδείχθηκε γρήγορα στον πιο φιλικό προς το κοινό πολιτικό, και σε μια επιδραστική προσωπικότητα που όμως είναι δύσκολο να κερδίσει την πρωθυπουργία. 

Παρά ταύτα, για πολλούς πλέον ο Σινγκ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Η αυξανόμενη επιρροή του πρώην δικηγόρου στους ψηφοφόρους, έρχεται εν μέσω πτώσης της δημοτικότητας του Τριντό ιδιαίτερα μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι ακόμα και τα τρία τέταρτα των Καναδών διαφωνούν με τη διεξαγωγή εκλογών κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα, ο Τριντό βρίσκεται ήδη περίπου τρεις μονάδες πίσω από τον υποψήφιο με τους συντηρητικούς, Έριν Ο'τουλ. 

Ο Τζάγκμιτ Σινγκ ερχόμενος από τα κεντροαριστερά του πολιτικού φάσματος προσπαθεί να ανατρέψει το εκλογικό τοπίο με υποσχέσεις για διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε όλους τους Καναδούς και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και 50% μέχρι το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2005. Παράλληλα, έχει ανακοινώσει πως θα διαγράψει τα φοιτητικά χρέη και θα ρίξει τις τιμές στις αγορές και ενοικιάσεις ακινήτων. 

Όλα αυτά και όχι μόνο, έχουν συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της δημοτικότητάς του. Ο Σινγκ διαθέτει επίσης μια σημαντικότατη χρηματοδότηση στην προεκλογική του εκστρατεία. Το πρόσωπο του Σινγκ είναι αφισοκολλημένο σε διαφημιστικές πινακίδες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μεταξύ, ιδιαίτερη ώθηση του δίνει και το γεγονός ότι είναι TikToker, με βίντεό του να λαμβάνουν συχνά εκατομμύρια προβολές.

«Εάν έχετε χάρισμα και έχετε προσωπικότητα στην κάμερα, αυτό θα σας ωφελήσει» αναφέρει ο σύμβουλος διαχείρισης του TikTok, Γουέιβ Γουάιλντ προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί στο TikTok [..] Ο Τριντό δεν κάνει διασκεδαστικά βίντεο. Απλώς μιλάει στην κάμερα με έναν επαγγελματικό, σοβαρό τόνο για το τι πρεσβεύει. Όμως στο TikTok, η κουλτούρα είναι πολύ παιχνιδιάρικη και ανάλαφρη και ο Τζάγκμιτ έπαιξε με αυτό». 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Dalhousie, Λόρι Τερνμπουλ, το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα στη συνείδηση του κόσμου έχει περάσει ως ο τρίτος πόλος του εκλογικού τοπίου και όχι ως ένα κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Πράγματι, εκτός από κάποιο πολιτικό θαύμα, το κόμμα του Σινγκ πρόκειται να κερδίσει πολύ λιγότερες από τις 170 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία. Εάν όμως οι δημοσκοπήσεις αποδειχθούν σωστές και εκλεγεί κυβέρνηση μειοψηφίας, ο Σινγκ θα μπορούσε να παίξει έναν κομβικό ρόλο στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ακόμα και ως τρίτο κόμμα. 

Με πληροφορίες από Guardian. 

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM