No.1

Καναδάς: Ένας σταρ του TikTok θα μπορούσε να ανατρέψει τον Τριντό από την πρωθυπουργία

Καναδάς: Ένας σταρ του TikTok θα μπορούσε να ανατρέψει τον Τριντό από την πρωθυπουργία Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας Instagram
0

Μετά τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο ηγέτης του προοδευτικού Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), Τζάγκμιτ Σινγκ αναδείχθηκε γρήγορα στον πιο φιλικό προς το κοινό πολιτικό, και σε μια επιδραστική προσωπικότητα που όμως είναι δύσκολο να κερδίσει την πρωθυπουργία. 

Παρά ταύτα, για πολλούς πλέον ο Σινγκ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Η αυξανόμενη επιρροή του πρώην δικηγόρου στους ψηφοφόρους, έρχεται εν μέσω πτώσης της δημοτικότητας του Τριντό ιδιαίτερα μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι ακόμα και τα τρία τέταρτα των Καναδών διαφωνούν με τη διεξαγωγή εκλογών κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα, ο Τριντό βρίσκεται ήδη περίπου τρεις μονάδες πίσω από τον υποψήφιο με τους συντηρητικούς, Έριν Ο'τουλ. 

Ο Τζάγκμιτ Σινγκ ερχόμενος από τα κεντροαριστερά του πολιτικού φάσματος προσπαθεί να ανατρέψει το εκλογικό τοπίο με υποσχέσεις για διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε όλους τους Καναδούς και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και 50% μέχρι το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2005. Παράλληλα, έχει ανακοινώσει πως θα διαγράψει τα φοιτητικά χρέη και θα ρίξει τις τιμές στις αγορές και ενοικιάσεις ακινήτων. 

Όλα αυτά και όχι μόνο, έχουν συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της δημοτικότητάς του. Ο Σινγκ διαθέτει επίσης μια σημαντικότατη χρηματοδότηση στην προεκλογική του εκστρατεία. Το πρόσωπο του Σινγκ είναι αφισοκολλημένο σε διαφημιστικές πινακίδες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μεταξύ, ιδιαίτερη ώθηση του δίνει και το γεγονός ότι είναι TikToker, με βίντεό του να λαμβάνουν συχνά εκατομμύρια προβολές.

«Εάν έχετε χάρισμα και έχετε προσωπικότητα στην κάμερα, αυτό θα σας ωφελήσει» αναφέρει ο σύμβουλος διαχείρισης του TikTok, Γουέιβ Γουάιλντ προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί στο TikTok [..] Ο Τριντό δεν κάνει διασκεδαστικά βίντεο. Απλώς μιλάει στην κάμερα με έναν επαγγελματικό, σοβαρό τόνο για το τι πρεσβεύει. Όμως στο TikTok, η κουλτούρα είναι πολύ παιχνιδιάρικη και ανάλαφρη και ο Τζάγκμιτ έπαιξε με αυτό». 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Dalhousie, Λόρι Τερνμπουλ, το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα στη συνείδηση του κόσμου έχει περάσει ως ο τρίτος πόλος του εκλογικού τοπίου και όχι ως ένα κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Πράγματι, εκτός από κάποιο πολιτικό θαύμα, το κόμμα του Σινγκ πρόκειται να κερδίσει πολύ λιγότερες από τις 170 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία. Εάν όμως οι δημοσκοπήσεις αποδειχθούν σωστές και εκλεγεί κυβέρνηση μειοψηφίας, ο Σινγκ θα μπορούσε να παίξει έναν κομβικό ρόλο στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ακόμα και ως τρίτο κόμμα. 

Με πληροφορίες από Guardian. 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM