Καναδάς: Το emoji του «thumbs up» είναι εξίσου έγκυρο με την υπογραφή, λέει δικαστής

Καναδάς: Το emoji του «thumbs-up» είναι εξίσου έγκυρο με την υπογραφή, λέει δικαστής Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Ένας δικαστής από τον Καναδά ισχυρίστηκε ότι το emoji του «thumbs up» είναι εξίσου έγκυρο με την υπογραφή, υποστηρίζοντας ότι τα δικαστήρια πρέπει να προσαρμοστούν στη «νέα πραγματικότητα» του τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την απόφαση του δικαστή να επιβάλει πρόστιμο περίπου 61.000 αμερικανικά δολάρια σε έναν αγρότη για αθέτηση συμβολαίου. 

Η υπόθεση ξεκινά τον Μάρτιο του 2021 όταν ένας αγοραστής σιτηρών από την South West Terminal έστειλε μαζικό γραπτό μήνυμα σε πελάτες, ενημερώνοντας ότι η εταιρεία επιθυμούσε να αγοράσει 86 τόνους λιναριού σε συγκεκριμένη τιμή.  Ο αγοραστής, Κεντ Μάικλμπόρο μίλησε με τον αγρότη Κρις Άχτερ στο τηλέφωνο και έστειλε με γραπτό μήνυμα μια εικόνα ενός συμβολαίου για την παράδοση του εμπορεύματος τον Νοέμβριο, ζητώντας από τον αγρότη να «επιβεβαιώσει το συμβόλαιο».

Ο Άχτσερ απάντησε με ένα thumbs-up αλλά δεν παρέδωσε ποτέ το εμπόρευμα τον Νοέμβριο. Ο αγοραστής παρουσίασε προηγούμενες συμβάσεις που επιβεβαιώθηκαν με γραπτό μήνυμα, υποδηλώνοντας ότι το thumbs-up σήμαινε πως ο αγρότης συμφωνούσε με τους όρους της σύμβασης.

Ωστόσο, για τον Άχτσερ το emoji σήμαινε μόνο την επιβεβαίωση ότι έλαβε τη σύμβαση.

«Αρνούμαι ότι το emoji με τον αντίχειρα είναι ψηφιακή υπογραφή της ελλιπούς σύμβασης», δήλωσε ο Άχτσερ σε ένορκη κατάθεση. «Δεν είχα χρόνο να ελέγξω τη σύμβαση και απλώς ήθελα να δηλώσω ότι έλαβα το γραπτό του μήνυμα», πρόσθεσε.

«Αυτό το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ένα thumbs-up emoji είναι ένα μη παραδοσιακό μέσο για την "υπογραφή" ενός εγγράφου, αλλά παρόλα αυτά, υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν ένας έγκυρος τρόπος υπογραφής», ανέφερε από την πλευρά του ο δικαστής.

«Αυτή φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα στην καναδική κοινωνία και τα δικαστήρια θα πρέπει να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση emojis», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM