Το «The Old Stamp House», ένα εστιατόριο στο Lake District της Αγγλίας ανακηρύχθηκε το καλύτερο στον κόσμο και βρέθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του Tripadvisor.

 

Το εστιατόριο, που βρίσκεται συγκεκριμένα στην κομητεία Κάμπρια, κέρδισε σε δυο κατηγορίες παγκοσμίως fine dining και Date Night, ενώ το αποτέλεσμα καθόρισε ένας ειδικός αλγόριθμος που αναλύει όλα τα σχόλια και τις βαθμολογίες κάτω από κάθε εστιατόριο. 

 

Το «καλύτερο εστιατόριο του κόσμου» είναι στην Αγγλία και το φαγητό κοστίζει ως 58 ευρώ

 

Το «καλύτερο εστιατόριο του κόσμου» είναι στην Αγγλία και το φαγητό κοστίζει ως 58 ευρώ

 

 

Βραβευμένο με αστέρι Michelin, διαθέτει τραπέζια για να φιλοξενήσει μόλις 28 άτομα και άνοιξε το 2014 με σεφ τον Ryan Blackburn, που είναι πρώην διαγωνιζόμενος του ριάλιτι μαγειρικής Master Chef.

 

«Ως ομάδα, πάντα αφουγκραζόμαστε όσα έχουν να πουν οι επισκέπτες μας και τα σχόλια μας βοηθούν να βελτιώνουμε το επίπεδο υπηρεσιών μας, την φιλοξενία και την κουζίνα μας, για τα οποία έχουμε γίνει γνωστοί», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με την διάκριση. 

 

 

 

 

Κυρίαρχο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, τα οποία επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και συνδυάζονται με δημιουργικούς τρόπους, ενώ σερβίρονται πιάτα όπως άγριο κουνέλι με καρότο και κόλιανδρο ή χτένι με κουνουπίδι, γαρίδες και μπαχαρικά. Το μεσημεριανό μενού γευσιγνωσίας κοστίζει περίπου 45 λίρες και το δείπνο 75 λίρες ανά άτομο.

 

«Το φαγητό του Ryan είναι εμπνευσμένο όχι μόνο από το περιβάλλον, αλλά και τους αγρότες που εκτρέφουν τα ζώα, τους ψαράδες που εκφορτώνουν τα ψάρια και τα θαλασσινά τους αλλά και τους βιοτέχνες που κατασκευάζουν τον εξοπλισμό», σημειώνει το εστιατόριο στην επίσημη ιστοσελίδα του.

 

 

 

 

Για την ιστορία, δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο αναδείχθηκε το La Maison d'a Cote στην κεντρική Γαλλία και ακολουθεί το Ise Sueyoshi στο Τόκιο.

 

 

 

Η Αμερική δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, ενώ το Koral Restaurant στο Μπαλί -παράδεισος των Instagrammers- κέρδισε την κατηγορία Picture-Perfect.