Και η Γερμανία συμφώνησε να δεχτεί 50 από τους 450 πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Και η Γερμανία συμφώνησε να δεχτεί 50 από τους 450 πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Την πρόθεσή της να δεχτεί, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, 50 από 450 πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex στα νότια της Σικελίας, ανακοίνωσε η Γερμανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί από το Σάββατο στην έκκληση των ιταλικών αρχών.

«Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου» να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οι 450 μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.

Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει το ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM