Ήττα Τζόνσον στο νομοσχέδιο του Brexit - Τροπολογία για Ευρωπαίους πολίτες στη συμφωνία

Ήττα Τζόνσον στο νομοσχέδιο του Brexit - Τροπολογία για Ευρωπαίους πολίτες στη συμφωνία Facebook Twitter
0

Μια τροπολογία στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Λόρδων, σηματοδοτώντας την πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η κυβέρνηση θα πρέπει να υποχωρήσει στο αίτημα των Ευρωπαίων πολιτών να αποκτήσουν έγγραφα που θα αποδεικνύουν το δικαίωμα της παραμονής τους στη Βρετανία, εφόσον αυτή εγκριθεί από το Πρόγραμμα Εγκατάστασης που υλοποιεί η βρετανική κυβέρνηση για την μετά το Brexit περίοδο.

Με πλειοψηφία 41 ψήφων (270 ναι και 229 κατά) οι Λόρδοι ενέκριναν την τροπολογία που εισηγήθηκε μέλος της Άνω Βουλής, υποστηρικτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, την οποία τώρα θα πρέπει να αποδεχτούν ή να απορρίψουν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, όταν θα επιστρέψει εκεί, την Τετάρτη, το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ.

Εάν απορριφθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων, η Άνω Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί την απόφαση ή εάν θα πρέπει να εγκρίνει εκ νέου την συγκεκριμένη τροποποίηση στο νομοσχέδιο.

Πριν την ψηφοφορία, προηγήθηκε συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρχουν και φυσικά έγγραφα για τους πολίτες της ΕΕ που θα λάβουν το καθεστώς της παραμονής στη Βρετανία, καθώς μόνο η ψηφιακή έγκριση του δικαιώματος παραμονής τους θεωρήθηκε ότι ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εγκατάσταση των Ευρωπαίων, όταν θα καλούνται να αποδείξουν τη νομιμότητά τους στους ιδιοκτήτες σπιτιών, σε εργοδότες, σε υπηρεσίες κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ είχε λάβει πριν λίγες μέρες την άνετη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM