Ιταλία: Τα μουσεία ίσως αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων για να περιορίσουν ακτιβιστικές παρεμβάσεις

Ιταλία: Τα μουσεία ίσως αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων για να περιορίσουν ακτιβιστικές παρεμβάσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Στα ιταλικά μουσεία, μπορεί κανείς να δει εμβληματικά έργα του Μποτιτσέλι, του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Σύντομα, ωστόσο, το κόστος της επίσκεψης σε αυτούς τους πολιτιστικούς χώρους ίσως γίνει πιο ακριβό.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το κόστος της εισόδου στα μουσεία σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι ακτιβιστικές παρεμβάσεις για το κλίμα σε έργα τέχνης. 

«Οι συνεχείς επιθέσεις και τα αδικήματα που συμβαίνουν όλο και περισσότερο και βλάπτουν την καλλιτεχνική και πολιτιστική μας κληρονομιά απαιτούν να επανεξετάσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο προστασίας τους», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σανγκιουλιάνο.

«[Αυτές οι επιθέσεις] μας οδηγούν στη λήψη άμεσων μέτρων, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των πινάκων με γυαλί», πρόσθεσε.

Πρόσφατα ακτιβιστές της Ultima Generazione (που σημαίνει «τελευταία γενιά») για το κλίμα έριξαν αλεύρι σε ένα αυτοκίνητο ζωγραφισμένο από τον Άντι Γουόρχολ στο πολιτιστικό κέντρο Fabbrica del Vapore του Μιλάνου.

«Δυστυχώς, το μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι μια αύξηση του κόστους του εισιτηρίου εισόδου», είπε ο υπουργός. 

Ο υπουργός Πολιτισμού δεν διευκρίνισε ποια μουσεία θα αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων ή πότε θα γίνουν οι όποιες αλλαγές.

Με πληροφορίες από Smithsonian Magazine

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM