Ιταλία: Ο κορωνοϊός ήταν σε Μιλάνο & Τορίνο δύο μήνες νωρίτερα - Τι έδειξαν έρευνες σε λύματα

Ιταλία: Ο κορωνοϊός ήταν σε Μιλάνο & Τορίνο δύο μήνες νωρίτερα - Τι έδειξαν έρευνες σε λύματα Facebook Twitter
EPA
0

Ο νέος κορωνοϊός ήταν παρών στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο από τον Δεκέμβριο 2019, δύο μήνες πριν από την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ιταλία, σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Η μελέτη εξέτασε 40 δείγματα λυμάτων που είχαν περισυλλεγεί ανάμεσα στον Οκτώβριο 2019 και τον Φεβρουάριο 2020. Τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώθηκαν από δύο χωριστά εργαστήρια με δύο διαφορετικές μεθόδους, απέδειξαν την παρουσία του RNA του SARS-Cov-2 σε δείγματα που προέρχονται από το Μιλάνο και το Τορίνο στις 18.12.2019, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.


Όμοια ίχνη βρέθηκαν επίσης στα λύματα της Μπολόνια στις 29 Ιανουαρίου 2020, τη στιγμή που το πρώτο κρούσμα Covid-19 καταγράφηκε επισήμως στην Ιταλία στις 20 Φεβρουαρίου, στην κωμόπολη Κοντόνιο, κοντά στο Μιλάνο. Δύο ημέρες μετά η Ιταλία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό. Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας διευκρινίζει ότι τα δείγματα από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2019 δεν έδειξαν ίχνη του ιού.

«Αυτή η μελέτη μπορεί να οδηγήσει στην κατανόηση της έναρξης της κυκλοφορίας του ιού στην Ιταλία και παρέχει συνεκτικές πληροφορίες σε σχέση με τις αναλύσεις που έγιναν στην Γαλλία επί δειγμάτων νοσηλευομένων ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο 2019», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Το Ινστιτούτο αναφέρεται επίσης σε ισπανική μελέτη που εντόπισε το RNA στα λύματα της Βαρκελώνης που είχαν περισυλλεγεί στα μέσα του Ιανουαρίου, «περί τις 40 ημέρες πριν από την καταγραφή του πρώτου εγχώριου κρούσματος» στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM