Η Πάολα Πίρας, πενήντα ετών από το Τορτολί της Σαρδηνίας, μετά από τέσσερις εβδομάδες φαρμακολογικού κώματος, άρχισε να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης.

 

Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επίθεση του πρώην συντρόφου της, ενός Πακιστανού τριάντα ετών, ο οποίος προσπάθησε να την δολοφονήσει. Την μαχαίρωσε δεκαοκτώ φορές, με πρωτοφανή βία, σε όλα τα ζωτικά της όργανα, και το ότι η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει, σύμφωνα με τους γιατρούς, «αποτελεί σχεδόν θαύμα».

 

Η ιστορία της Πάολα Πίρας, έχει προκαλέσει συγκίνηση και οργή σε ολόκληρη την Ιταλία. Διότι την στιγμή που ο πρώην σύντροφός της, αποφάσισε να της επιτεθεί, αρνούμενος να δεχτεί το τέλος της σχέσης τους, ο γιος της γυναίκας, δεκαεννέα ετών, προέταξε το σώμα του για να την προστατέψει.

 

Ο 19χρονος, παιδί από τον πρώτο της γάμο, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην μητέρα του.

 

Σήμερα, η πενηντάχρονη, μόλις ξύπνησε ζήτησε να μιλήσει με τον Μίρκο, με τον γιο της. Προς το παρόν, οι ψυχολόγοι και οι γιατροί του νοσοκομείου, δεν της είπαν την αλήθεια,  πως ο Μίρκο δολοφονήθηκε από τον δράστη.

 

Οι γιατροί φοβούνται ότι αν, σε αυτή την φάση, η γυναίκα μάθει την είδηση του τραγικού χαμού του γιου της, η υγεία της μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα.

 

Προσώρας, περιμένουν να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να βρουν τα κατάλληλα λόγια, για να περιγράψουν την τραγική κατάληξη μιας ακόμη ιστορίας βίας σε βάρος των γυναικών και των οικογενειών τους.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ