Ιταλία: H Prada στρέφεται στα ρούχα από δεύτερο χέρι

Ιταλία: H Prada στρέφεται στα ρούχα από δεύτερο χέρι Facebook Twitter
0

Ένα νέο επιχειρηματικό βήμα σκέφτεται να κάνει διάσημος ιταλικός οίκος μόδας, κάνοντας στροφή στην αγορά των μεταχειρισμένων ρούχων και αξεσουάρ.

Ο λόγος την Prada, με τον διάδοχο της γνωστής εταιρείας και επικεφαλής μάρκετινγκ, Λορένζο Μπερτέλι να βλέπει πίσω από αυτό το βήμα μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης σε μία αγορά που ήδη όπως φαίνεται γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Reuters, ο οίκος μόδας μπορεί να κάνει άνοιγμα στην αγορά των μεταχειρισμένων ακόμα και μέσα από συνεργασίες.

Τα τελευταία τρία χρόνια η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη,  με καταναλωτές νεότερης ηλικίας να προτιμούν τα ρούχα και τα αξεσουάρ από δεύτερο χέρι. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πίσω από αυτή την τάση που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένοι καταναλωτές βρίσκεται η ευαισθητοποίηση που έχουν όσο αφορά στο περιβάλλον αλλά και η προτίμησή τους σε αγορές προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές.

Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της αγοράς μεταχειρισμένων είναι το γεγονός πως από το 2017 έως το τέλος του 2021, η αξία της προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 65%, στα 33 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία συμβούλων Bain

Από την άλλη πλευρά, για το ίδιο διάστημα η αύξηση της αξίας της αγοράς για καινούργια είδη πολυτελείας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12%.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2021, ο γαλλικός όμιλος Kering απέκτησε το 5% των μετοχών της Vestiaire Collective, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες για μεταχειρισμένα ρούχα και τσάντες. Πέρυσι η Gucci, εταιρεία που ανήκει στην Kering σύναψε συμφωνία με την αμερικανική πλατφόρμα μεταπώλησης RealReal.

«Η εισχώρηση στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι μία στρατηγική που διερευνούμε για περισσότερο από ένα χρόνο», δήλωσε  σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μπερτέλι, ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού που διευθύνει τον οίκο Prada, Πατρίσιο Μπερτέλι και Μιουσία Πράντα και ο αυριανός ιθύνων νους της εταιρείας.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, αλλά σίγουρα εξετάζουμε την αγορά των μεταχειρισμένων. Θα το εκμεταλλευτούμε ως ευκαιρία. Μπορεί να είναι μια συνεργασία ή μπορεί να είναι κάτι πιο εσωτερικό, ή και τα δύο, ένα είδος υβριδικής λύσης όπως με το ηλεκτρονικό εμπόριο», συμπληρώνει.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM