Ιταλία: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση των πάρτι μπούνγκα - μπούνγκα

Ιταλία: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση των πάρτι μπούνγκα-μπούνγκα Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως μπούνγκα μπούνγκα.

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μίας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει», δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.

Για την υπόθεση αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

Σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ΄ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM