Ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας, της περιοχής στην Ιταλία που επλήγη πιο σοβαρά από τον κορωνοϊό, αρνείται τις κατηγορίες για απάτη σχετικά με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.

 

Στην κατάθεσή του σήμερα ο Ατίλιο Φοντάνα, αρνήθηκε ότι υπήρξε απάτη σχετικά με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού από μια εταιρεία που ανήκει στον γαμπρό του.

 

Οι δικαστές ερευνούν τον 68χρονο Ατίλιο Φοντάνα, μέλος του δεξιού κόμματος της Λέγκας του Βορρά, ό,τι έλαβε το ποσό των 250.000 ευρώ μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, στην οποία η σύζυγος του έχει μερίδιο 10%, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φοντάνα, Τζάκοπο Πένσα το Σάββατο.

 

Ο Πένσα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Φοντάνα αρνήθηκε τις όποιες κατηγορίες.

 

Η περιοχή της Λομβαρδίας είχε παραγγείλει 75.000 χειρουργικές ρόμπες και 7.000 κιτ απολύμανσης από την συγκεκριμένη εταιρεία σε συμβόλαιο αξίας περίπου 500.000 τον Απρίλιο.

 

Η εταιρεία αργότερα αποφάσισε να δωρίσει μια πρώτη παρτίδα 50.000 ρομπών αντί να πάρει χρήματα για αυτές.

 

Στη συνέχεια, ο Φοντάνα διέταξε τραπεζική μεταφορά 250.000 ευρώ από τον ιδιωτικό του λογαριασμό στην Ελβετία προς τον λογαριασμό του γαμπρού του. Η πληρωμή αποκλείστηκε από μία από τις τράπεζες, η οποία ενημέρωσε την οικονομική αστυνομία.

 

Ο Πένσα είπε ότι ο Φοντάνα ήθελε να αποζημιώσει τον γαμπρό του για την απώλεια που υπέστη μετατρέποντας την αγορά σε δωρεά.

 

Ο Ματέο Σαλβίνι από την πλευρά του, πρώην υπουργός Εσωτερικών, υπερασπίστηκε τον Φοντάνα, λέγοντας ότι οι δικαστές είχαν πολιτικά κίνητρα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Φοντάνα να παραιτηθεί.

 

Περίπου οι μισοί από τους 35.000 θανάτους της Ιταλίας εξαιτίας του κορωνoϊού ήταν στη Λομβαρδία, τη βόρεια βιομηχανική και οικονομική «καρδιά» της Ιταλίας.

 

Με πληροφορίες του Reuters