Ισραηλινές μπουλντόζες ισοπεδώνουν υποδομές και επιχειρήσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινές μπουλντόζες ισοπεδώνουν υποδομές και επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
Φωτ. Χ
0

Εδώ και δύο εβδομάδες μπουλντόζες του Ισραηλινού στρατού ισοπεδώνουν ολόκληρες γειτονιές σε παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Όχθη, καταστρέφοντας υποδομές και επιχειρήσεις.

Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι στην Τουλκάρμ και την Τζενίν, τις δύο πόλεις που αποτέλεσαν το επίκεντρο των τελευταίων στρατιωτικών επιδρομών του Ισραήλ, βλέπουν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες τις ισραηλινές μπουλντόζες να διαλύουν τους δρόμους και τα σοκάκια τους. Όπως δηλώνουν, δεν έχουν ξαναζήσει καταστροφή τέτοιας κλίμακας.

Στα τέλη Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μια από τις πιο εκτεταμένες και φονικότερες επιδρομές του εδώ και χρόνια στη Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ περιγράφει τις επιχειρήσεις  αυτές ως «αντιτρομοκρατικές προσπάθειες», με στόχο την εκρίζωση της Χαμάς και άλλων ένοπλων μαχητών που έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον Ισραηλινών.

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι βρήκε αποθέματα όπλων στις πρόσφατες επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη. Στους New York Times, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι λειτουργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και «λαμβάνει όλες τις εφικτές προφυλάξεις για να αποφύγει την πρόκληση ζημιών σε βασικές υποδομές». Επιχειρηματολόγησε ότι οι στρατιωτικοί μηχανικοί έπρεπε να αναλάβουν τέτοιες επιχειρήσεις για να αποναρκοθετήσουν δρόμους ή να καταστρέψουν αποθήκες όπλων που είναι κρυμμένες σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Ωστόσο, οι IDF αναγνώρισαν ότι αυτές οι «επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν προκαλέσει αναπόφευκτη ζημιά σε ορισμένες μη στρατιωτικές δομές».

Με πληροφορίες από New York Times

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM