Ισραήλ: Επικρίσεις της ΕΕ για την καταστροφή χωριού Βεδουίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Επικρίσεις της ΕΕ για την καταστροφή χωριού Βεδουίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA
0

Η ΕΕ επέκρινε τις κατεδαφίσεις στις οποίες προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι αρχές του Ισραήλ, μετά την καταστροφή χωριού Βεδουίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Αυτή η κατεδάφιση ευρείας κλίμακας είναι άλλο ένα παράδειγμα της λυπηρής τάσης των κατασχέσεων και των καταστροφών», δήλωσε ο Σβεν Κιν φον Μπούργκντορσφ, αντιπρόσωπος της ΕΕ στα παλαιστινιακά εδάφη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής στο Χούμσα αλ Μπκαΐα. Μαζί του ήταν ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ.

Επτά σκηνές, στις οποίες διέμεναν 66 άνθρωποι, καταστράφηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση B'Tselem. Τη Δευτέρα κατασχέθηκαν σπίτια στο κοντινό χωριό Χίρμπετ Χούμσα. Η καταστροφή σπιτιών στο χωριό είχε προκαλέσει διεθνείς επικρίσεις τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την B'Tselem, ο ισραηλινός στρατός είχε σκοπό να κατασχέσει τα χωράφια κατοίκων. Από την άλλη το COGAT, το γραφείο του ισραηλινού στρατού που χειρίζεται τις σχέσεις με τους Παλαιστίνιους, υποστήριξε ότι τα σπίτια που κατεδαφίστηκαν είχαν ανεγερθεί παράνομα και ότι βρίσκονταν σε στρατιωτική περιοχή όπου γίνονται ασκήσεις σκοποβολής, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι διατρέχουν κίνδυνο. Παράλληλα ανέφερε ότι τους προτάθηκαν τοποθεσίες όπου μπορούν να μετεγκατασταθούν.

Όμως, ο απεσταλμένος της ΕΕ επεσήμανε ότι οι κατεδαφίσεις άφησαν πολλές οικογένειες άστεγες εν μέσω του χειμώνα και της πανδημίας. «Αναμένουμε από τις ισραηλινές αρχές να απόσχουν από περαιτέρω κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM