Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωματικούς εκπροσώπους του από την Τουρκία

Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωματικούς εκπροσώπους από την Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διπλωμάτες που βρίσκονται  στην Τουρκία να επιστρέψουν στη χώρα.

Μάλιστα, επισήμανε την ανάγκη για επανεκτίμηση των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, επικαλούμενος τη «σκληρή» κριτική των Τούρκων ηγετών για τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Με φόντο τις σκληρές δηλώσεις της Τουρκίας, διέταξα την επιστροφή των διπλωματικών εκπροσώπων (από την Τουρκία) προκειμένου να γίνει επανεκτίμηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα σε μία μαζική διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δύναμη αντίστασης. Επιπλέον έκανε λόγο για «σφαγή» στη Γάζα, ενώ τόνισε ότι κύριος ένοχος για αυτήν είναι η Δύση.

Ακόμη, σε ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε πως «οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε πως «το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του».

Παράλληλα κάλεσε τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Επ’ αυτού ανάφερε πως «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στην εν λόγω συγκέντρωση, η οποία βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM