Ισπανός υπουργός: Πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας για να περιορίσουμε την κλιματική κρίση

Ισπανός υπουργός: Πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας για να περιορίσουμε την κλιματική κρίση Facebook Twitter
0

Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προσπάθεια της Ισπανίας να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Καταναλωτών της χώρας, Αλμπέρτο Γκαρθόν, μιλώντας στον Guardian, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιβραδύνει την διαδικασία ερημοποίησης και θα προστατεύσει την ζωτικής σημασίας για την Ισπανία τουριστική βιομηχανία. Ο Ισπανός υπουργός υπογράμμισε ότι οι πολίτες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε η κατανάλωση κρέατος, ιδιαίτερα του βοΐου που εκτρέφεται σε βιομηχανικές μεγάλες φάρμες, στο περιβάλλον και τους καλεί να αλλάξουν αναλόγως τις διατροφικές τους συνήθειες.

«Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν το ρόλο που παίζουν τα αέρια του θερμοκηπίου στην κλιματική αλλαγή, αλλά τείνουν να το συνδέουν με τα αυτοκίνητα και τις μεταφορές», είπε ο Γκαρθόν στον Guardian. «Μόλις πρόσφατα όλοι άρχισαν να εξετάζουν τον αντίκτυπο της αλυσίδας κατανάλωσης ζώων και, ειδικά, τον αντίκτυπο του βοείου κρέατος. Άλλες χώρες είχαν προχωρήσει αρκετά σε αυτό, αλλά στην Ισπανία ήταν ταμπού», πρόσθεσε.

Ο Ισπανός υπουργός ανέφερε ότι η θέση της χώρας του την καθιστά βαθιά ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή. «Αν δεν ενεργήσουμε, δεν θα έχουμε να κάνουμε μόνο με την κλιματική αλλαγή – θα είναι η τριπλή κρίση: η απώλεια της βιοποικιλότητας, ρύπανση και κλιματική αλλαγή», είπε. «Θα ήταν το τέλος για μια χώρα όπως η Ισπανία. Η Ισπανία είναι μια χώρα στη λεκάνη της Μεσογείου – δεν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γερμανία – και η ερημοποίηση είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα μας, κυρίως επειδή εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό. Η επίσκεψη σε μια έρημο δεν είναι τόσο ελκυστική όσο η επίσκεψη στην Κόστα ντελ Σολ.».

Ο Γκαθρόν υποστηρίζει ότι οι Ισπανοί δεν χρειάζεται να σταματήσουν να τρώνε κρέας εντελώς, αλλά τους προτείνει να τρώνε πολύ λιγότερο και να διασφαλίζουν ότι είναι καλής ποιότητας για χάρη της υγείας τους και του περιβάλλοντος.

Όπως εξηγεί, ο μέσος Ισπανός τρώει περισσότερο από 1 κιλό κρέας την εβδομάδα, αν και η υπηρεσία τροφίμων της χώρας συνιστά στους ανθρώπους να τρώνε από 200 γραμμάρια έως 500 γραμμάρια και ότι η Ισπανία τρώει περισσότερο κρέας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, σφάζοντας 70 εκατομμύρια χοίρους, αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, άλογα και πουλιά παράγοντας κάθε χρόνο 7,6 εκατομμύρια τόνους κρέατος.

Οι απόψεις του Γκαρθόν χλευάστηκαν και απορρίφθηκαν - κυρίως από τους ίδιους τους εταίρους του στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι ο αγροτικός τομέας δεχόταν «άδικη κριτική όταν αξίζει σεβασμό για την έντιμη δουλειά που κάνει τόσο για τα τρόφιμα όσο και για την οικονομία μας», ενώ ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, εμφανίστηκε ειρωνικός λέγοντας : «Μιλώντας προσωπικά, μια μέτριου ψησίματος μπριζόλα είναι δύσκολο να νικηθεί».

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM