Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί τού καύσωνα - Κυρίως ηλικιωμένα τα θύματα

Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί τού καύσωνα - Κυρίως ηλικιωμένα τα θύματα Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι 1.047 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αίτια που συνδέονται με το δεύτερο κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα επί ένα δεκαήμερο.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν στο διάστημα 10-19 Ιουλίου, κατά το οποίο ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.

Η αφόρητη ζέστη επηρέασε κυρίως τους ηλικιωμένους: 672 από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 85 ετών, 241 ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 75-84 και 88 ήταν από 65 έως 74 ετών.

Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί τού καύσωνα - Κυρίως ηλικιωμένα τα θύματα Facebook Twitter
Γέμισαν οι παραλίες της Ισπανίας λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών - Φωτ.: Getty Images

Η Μπέα Χερβέγια, εκπρόσωπος της ισπανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (AEMET), ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα αντιμετώπιζαν καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις. Όπως είπε, το πρόβλημα έγκειται κυρίως στον μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, ο οποίος δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένος στους νέους και συχνά αντιδρά υπερβολικά στους ηλικιωμένους.

«Οι συνέπειες της ζέστης και της αφυδάτωσης μπορούν να σας επηρεάσουν αρκετές ώρες μετά την έκθεσή σας στον καύσωνα», δήλωσε ο Πολ Μολίνα, επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης στο νοσοκομείο Τορεχόν της Μαδρίτης.

Το πρώτο φετινό κύμα καύσωνα στην Ισπανία ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου, είχε διάρκεια μιας εβδομάδας και άφησε πίσω του 829 νεκρούς, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM