Ισπανία: Τέλος το φεστιβάλ ταυρομαχίας στην πόλη Χιχόν λόγω των ονομάτων των ταύρων

Ισπανία: Τέλος το φεστιβάλ ταυρομαχίας στην Χιχόν λόγω των ονομάτων των ταύρων Facebook Twitter
Pixabay
0

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι ταυρομαχίες στην πόλη Χιχόν της βόρειας Ισπανίας.

Οι τοπικές αρχές ακύρωσαν το διάσημο φεστιβάλ ταυρομαχίας, που γίνεται εδώ 133 χρόνια, κατηγορώντας τους διοργανωτές  ότι ξεπέρασαν κάθε όριο, όταν βάπτισαν έναν ταύρο «φεμινιστή» και έναν άλλον «νιγηριανό».

«Το φεστιβάλ ταυρομαχίας τελείωσε», δήλωσε στους δημοσιογράφους η σοσιαλίστρια δήμαρχος της πόλης, Άνα Γκονζάλες.

«Έχουν ξεπεράσει (οι διοργανωτές) τα όρια. Μια πόλη που πιστεύει στην ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, που πιστεύει στην ενσωμάτωση, που πιστεύει στις ανοιχτές πόρτες για όλους δεν μπορεί να επιτρέψει τέτοια πράγματα».

Το Σοσιαλιστικό κόμμα είχε αποφασίσει στο πιο πρόσφατο συνέδριό του να καταργήσει το φεστιβάλ ταυρομαχίας, επικαλούμενο την αυξανόμενη αντίθεση των κατοίκων της πόλης.

Αυτά τα σχέδια επισπεύσθηκαν αφού φάνηκε ότι οι ταυρομαχίες «χρησιμοποιούνταν για να επιδείξουν μια ιδεολογία αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε η Γκονζάλες την Τετάρτη.

Η τρέχουσα σύμβαση με τους διοργανωτές του φεστιβάλ δεν θα επεκταθεί ούτε θα εκμισθωθεί η αρένα ταυρομαχιών της πόλης για την εκδήλωση, πράγμα που σημαίνει απώλεια 50.000 ευρώ σε ετήσια έσοδα για την πόλη, πρόσθεσε.

Οι υποστηρικτές της ταυρομαχίας αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η διαμάχη προήλθε από την παρεξήγηση της ονομασίας των ταύρων.

Το Unión de Criadores de Toros de Lidia, το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα 345 κτηνοτρόφων ταύρων μάχης, συνέδεσε τα ονόματα με τους κανονισμούς του υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας.

Με στόχο τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας των ταύρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι ταύροι παίρνουν τα ονόματα των μητέρων τους, ανέφερε σε δήλωσή του το σωματείο.

Οι συγκεκριμένοι ταύροι «κατάγονταν από τις αγελάδες «φεμινίστρια» και «νιγηριανή», που αποκτήθηκαν και οι δύο από τον κτηνοτρόφο το 1986, με γενεαλογία άνω των 35 ετών και περισσότερες από τέσσερις γενιές, μακριά από κάθε κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο» πρόσθεσε.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας δεν απάντησε σχετικά.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα στη Χιχόν δήλωσε ότι εξετάζει αν η απόφαση του δημάρχου μπορεί να αμφισβητηθεί νομικά. 

Η απόφαση του δημάρχου χαιρετίστηκε από πολλούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων καθώς και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης της αριστεράς.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ