Ισπανία: Πρώην αξιωματούχος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών

Μετανάστες Facebook Twitter
Μετανάστες στη Θέουτα (Φωτ. EPA)
0

Πρώην σύμβουλος Υγείας στη Θέουτα- τον ένας από τους δύο ισπανικούς θύλακες στη βόρεια Αφρική- προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών. 

Η σύλληψή του συνδέεται με την κακοποίηση ανήλικων Μαροκινών μεταναστών οι οποίοι διέμεναν σε κέντρο υποδοχής στη Θέουτα, σύμφωνα με την ισπανική δημόσια τηλεόραση. 

Το δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του γιατρού Χαβιέρ Γκερέρο, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης. «Ο ύποπτος (...) δεν απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν στον συνήγορό του. Η δικαιοσύνη θα συνεχίσει τις έρευνές της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δικαστηρίου. 

Ο Γκερέρο συνελήφθη την Τετάρτη, στο σπίτι του, μπροστά στη σύζυγο και τα παιδιά του, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου στο Twitter. Προηγήθηκε έρευνα που διενήργησαν οι αρχές για πάνω από ένα χρόνο, μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2021. 

Τον Μάιο εκείνης της χρονιάς, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στη Θέουτα, ανάμεσά τους ήταν εκατοντάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι. Αν και οι περισσότεροι απελάθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν, περίπου 820 παιδιά και έφηβοι παρέμειναν στη Θέουτα. 

Ο Χαβιέρ Γκερέρο ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στο Λαϊκό Κόμμα το 2015 και το 2019 ορίστηκε σύμβουλος Υγείας στη Θέουτα. Δύο χρόνια αργότερα παραιτήθηκε από το αξίωμά του, καθώς παραδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Πέρυσι αποχώρησε από το Λαϊκό Κόμμα και ίδρυσε τη δική του πολιτική παράταξη, τη Ceuta Avanza.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM