Ισπανία: Κατασχέθηκε λαθραίο εμπόρευμα με μωρά-χέλια αξίας 270.000 ευρώ

Η ισπανική αστυνομία κατάσχεσε λαθραίο εμπόρευμα με μωρά-χέλια αξίας 270.000 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα μετά την κατάσχεση 180 κιλών μωρών χελιών, είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η αξία του εμπορεύματος στη μαύρη αγορά ανέρχεται σε 270.000 ευρώ. 

Η επιχείρηση των Αρχών της Ισπανίας, σε συνεργασία με την Europol, οδήγησε και σε άλλες 20 συλλήψεις σε περιοχές της Ευρώπης.

Τα χέλια θεωρούνται εκλεκτός μεζές στην Ισπανία και σε μέρη της ανατολικής Ασίας. Το εμπόρευμα βρέθηκε μετά από σχεδόν 3.000 ελέγχους και επιθεωρήσεις που διενήργησαν οι αξιωματικοί σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλους κόμβους μεταφορών.

«Τα περισσότερα αδικήματα αφορούν την παράνομη αλιεία, την παράνομη κατοχή, την παράνομη διακίνηση απειλούμενων ειδών» δήλωσε η Guardia Civil σχετικά με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, που φέρεται να επέστρεψαν στην παράνομη δράση τους μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό

«Οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν επιστρέψει στην παράνομη εξαγωγή μικρών χελιών, που καμουφλάρονται σε χειραποσκευές με ειδικές θήκες οι οποίες περιέχουν σακούλες με οξυγόνο» αναφέρθηκε στη σχετική ενημέρωση. «Έχουμε, επίσης, εντοπίσει εταιρείες-βιτρίνες που έχουν συσταθεί ειδικά» για αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. 

Μεγάλο μέρος των χελιών απελευθερώθηκε στη θάλασσα στη βορειοανατολική Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία κατάσχεσε λαθραίο εμπόρευμα με μωρά-χέλια αξίας 270.000 ευρώ Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ