Ισπανία: Δημοτική αρχή του ακροδεξιού VOX απαγορεύει την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ+

Ισπανία: Δημοτική αρχή του ακροδεξιού VOX απαγορεύει την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στα βήματα τοπικών αρχόντων στην Καλιφόρνια βαδίζει νέος δήμαρχος του ακροδεξιού Vox σε μια μικρή πόλη της Ισπανίας απαγορεύοντας την ανάρτηση της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε δημόσια κτίρια. 

Μία από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο νέος δήμαρχος του ακροδεξιού κόμματος Vox της μικρής ισπανικής πόλης Νακέρα ήταν να απαγορεύσει σημαίες με το ουράνιο τόξο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες μια ανάλογη απόφαση από την κομητεία Όραντζ στην Καλιφόρνια που απαγόρευσε να κυματίζουν σημαίες του Pride σε δημόσια κτίρια.

Το Vox βγήκε πρώτο στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Νακέρα, μια πόλη στην ανατολική Ισπανία 6.000 κατοίκων, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ βόρεια της Βαλένθια, αλλά ο υποψήφιος του κόμματος, ο Ιβάν Εξποσίτο, χρειάστηκε να κάνει συμφωνία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) για να γίνει δήμαρχος, καθώς το VOX δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Κοινή πολιτική ατζέντα απαγορεύει την σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια

Μια συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, που δημοσιεύτηκε στην τοπική σελίδα του Vox στο Facebook τη Δευτέρα, καθορίζει μια σειρά πολιτικών που ο δήμαρχος και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας τους. Μια από αυτές τις πολιτικές ήταν η απαγόρευση της ανάρτησης της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια.

Περιελάμβανε επίσης δεσμεύσεις για μείωση φόρων και γραφειοκρατίας, πάγωμα κεφαλαίων για αυτονομιστικές ή φιλοκαταλανικές οργανώσεις και μετονομασία εκστρατειών κατά της έμφυλης βίας σε «εκστρατείες ενάντια σε κάθε βία».

Η Ισπανία θα διεξαγάγει πρόωρες γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου και η συμφωνία μεταξύ του PP και του Vox στη Νακέρα, όπως και παρόμοιες συμφωνίες σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζει μια τάση προς την δεξιά από το PP σε ζητήματα «πολέμου κουλτούρας» που εστιάζει το Vox, όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ο φεμινισμός, η μετανάστευση ή ο τοπικισμός.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Νακέρα, που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, διαμαρτυρήθηκε για την απαγόρευση αναρτώντας μια σημαία με το ουράνιο τόξο στον λογαριασμό του στο twitter και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να κρεμάσουν τη σημαία από τα παράθυρα, τα μπαλκόνια ή τις βεράντες τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM