Ισλανδία- Ρέικιανες: Εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο

Ισλανδία- Ρέικιανες: Εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο Facebook Twitter
Εξερράγη το ηφαίστειο Ρέικιανες/ Φωτ.: Χ
0

Το ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ισλανδία εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο, εκτοξεύοντας λάβα από μια νέα ρωγμή στην χερσόνησο Ρέικιανες.

Ζωντανά πλάνα έδειξαν λάβα να ξεπηδά από μια μακριά ρωγμή, φωτίζοντας τον καπνό που ανέβαινε στον νυχτερινό ουρανό.

«Ξεκίνησε ηφαιστειακή έκρηξη. Μια ρωγμή άνοιξε ανατολικά του Sylingarfell», ανέφερε η Ισλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMO) σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η έκρηξη ξεκίνησε στις 21:26 τοπική ώρα μετά από μια σειρά σεισμών.

Αρχικά, η IMO εκτίμησε το μήκος της ρωγμής στα 1,4 χιλιόμετρα, αλλά σε μεταγενέστερη ανακοίνωση ανέφερε ότι επεκτάθηκε στα 3,9 χιλιόμετρα μέσα σε 40 λεπτά.

Η υπηρεσία τόνισε ότι υπήρχε ακόμα «σημαντική σεισμική δραστηριότητα» στο βόρειο άκρο της ρωγμής πάνω από μία ώρα μετά την έναρξη της έκρηξης. Καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,0 βαθμών στις 22:37.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ