Ισλανδία- Ρέικιανες: Εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο

Ισλανδία- Ρέικιανες: Εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο το ηφαίστειο Facebook Twitter
Εξερράγη το ηφαίστειο Ρέικιανες/ Φωτ.: Χ
0

Το ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ισλανδία εξερράγη για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο, εκτοξεύοντας λάβα από μια νέα ρωγμή στην χερσόνησο Ρέικιανες.

Ζωντανά πλάνα έδειξαν λάβα να ξεπηδά από μια μακριά ρωγμή, φωτίζοντας τον καπνό που ανέβαινε στον νυχτερινό ουρανό.

«Ξεκίνησε ηφαιστειακή έκρηξη. Μια ρωγμή άνοιξε ανατολικά του Sylingarfell», ανέφερε η Ισλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMO) σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η έκρηξη ξεκίνησε στις 21:26 τοπική ώρα μετά από μια σειρά σεισμών.

Αρχικά, η IMO εκτίμησε το μήκος της ρωγμής στα 1,4 χιλιόμετρα, αλλά σε μεταγενέστερη ανακοίνωση ανέφερε ότι επεκτάθηκε στα 3,9 χιλιόμετρα μέσα σε 40 λεπτά.

Η υπηρεσία τόνισε ότι υπήρχε ακόμα «σημαντική σεισμική δραστηριότητα» στο βόρειο άκρο της ρωγμής πάνω από μία ώρα μετά την έναρξη της έκρηξης. Καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,0 βαθμών στις 22:37.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενέδρα Τραμπ στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής: Νέο «σόου» μπροστά στις κάμερες

Διεθνή / Η ενέδρα Τραμπ στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής: Νέο «σόου» μπροστά στις κάμερες

Ο Τραμπ έκανε ακόμη και προβολή βίντεο στον φιλοξενούμενό του, μιλώντας με αβάσιμους ισχυρισμούς περί δολοφονιών των λευκών στην Αφρική, ενώ δεν απέκλεισε «γενοκτονία» εις βάρος τους
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προβάλλει βίντεο στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής υποστηρίζοντας ισχυρισμούς για «γενοκτονία λευκών» 

Διεθνή / Ο Τραμπ προβάλλει βίντεο στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής υποστηρίζοντας ισχυρισμούς για «γενοκτονία λευκών» 

Ο πρόεδρος Ραμαφόσα, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, επεσήμανε ότι η Νότια Αφρική είναι μια δημοκρατία όπου η ελευθερία έκφρασης είναι κατοχυρωμένη
LIFO NEWSROOM