Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ κοντά στην Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ κοντά στην Ιαπωνία Facebook Twitter
Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία (jma.go.jp)
0

Ισχυρός σεισμός της τάξης των 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε ανατολικά της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό μετεωρολογικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση έγινε στις 11.26 ώρα Ελλάδας (17.26 τοπική ώρα) και εντοπίζεται 202 χλμ. στα νησιά Ογκασαβάρα (Μπονίν).

Παρά το μεγάλο εστιακό βάθος, που καταγράφεται στα 490 χιλιόμετρα,  δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι στα γύρω νησιά και στις νοτιοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 922 χιλιόμετρα νότια της Γιοκοχάμα. Τα νησιά απέχουν 1.000 χιλιόμετρα από την Ιαπωνία.

Τα νησιά Μπονίν είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα 30 τροπικών νησιών περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο και τα μόνα κατοικημένα νησιά του συμπλέγματος είναι το Τσιτσι-Τζίμα και το Χαχα-Τζίμα.

Ο σημερινός πληθυσμός των νήσων Ογκασαβάρα είναι περίπου 2.440 άτομα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Διεθνή / «Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Ανησυχία για τα αντίποινα που θα επιλέξει το Ιράν, την επίδραση στις τιμές του πετρελαίου και το αν θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ - Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία - Απομονώνεται το Ιράν από τους συμμάχους
LIFO NEWSROOM