Ιρανός ΥΠΕΞ: Τα «γεράκια» δίπλα στον Τραμπ απεχθάνονται τη διπλωματία και διψούν για πόλεμο

Ιρανός ΥΠΕΞ: Τα «γεράκια» δίπλα στον Τραμπ απεχθάνονται τη διπλωματία και διψούν για πόλεμο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι τα «γεράκια» κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ διψούν για πόλεμο και απεχθάνονται τη διπλωματία.

Η απάντηση του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης. «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 100% δίκιο ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έχει καμία δουλειά στον Περσικό Κόλπο. Η αποχώρηση των δυνάμεών του είναι πλήρως σε ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του κόσμου. Αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ομάδα Β δεν ενδιαφέρεται για τα αμερικανικά συμφέροντα. Απεχθάνονται την διπλωματία και διψούν για πόλεμο», ανέφερε με tweet του ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.


Στο παρελθόν ο Ιρανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η αποκαλούμενη «Ομάδα Β», ανάμεσά τους ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μπορεί να ωθήσει τον Τραμπ σε πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία. Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε νέα δέσμη οικονομικών μέτρων εις βάρος της Τεχεράνης και συγκεκριμένα ενάντια στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν μάλιστα ανακοίνωσε κυρώσεις εις βάρος του ίδιου του Ζαρίφ, με έναρξη ισχύος αυτών μέσα στην εβδομάδα.

Σε μια σειρά πρωινών αναρτήσεων στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως η προστασία των θαλασσιών οδών στον Κόλπο δεν αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα. «Το 91% των κινεζικών εισαγωγών πετρελαίου διέρχονται από το Στενό του Χορμούζ, το 62% για την Ιαπωνία, και παρομοίως για έναν αριθμό άλλων χωρών», υποστήριξε, διερωτώμενος: «Άρα γιατί προστατεύουμε εμείς αυτές τις θαλάσσιες οδούς (τόσα χρόνια) για άλλες χώρες χωρίς την ελάχιστη αποζημίωση;»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM