ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελέστηκε στο Μιζούρι - Είχε βιάσει και στραγγαλίσει 9χρονη

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελέστηκε στο Μιζούρι - Είχε βιάσει και στραγγαλίσει 9χρονη Facebook Twitter
0

Ο Κρίστοφερ Κόλινγκς, 49 ετών και καταδικασμένος στην εσχάτη των ποινών για τον βιασμό και τον φόνο 9χρονης το 2007 εκτελέστηκε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, στο Μιζούρι.

Η ανακοίνωση έγινε από την υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων της πολιτείας αυτής των κεντρικών ΗΠΑ. Οι συνήγοροι του Κρίστοφερ Κόλινγκς εξάντλησαν όλα τα νομικά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα αναστολής της εκτέλεσης προχθές Δευτέρα. Και ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Μάικ Πάρσον απέρριψε την ίδια ημέρα την τελευταία έκκληση για επιείκεια.

Ο Κόλινγκς καταδικάστηκε σε θάνατο το 2012 για τον βιασμό και τον φόνο της Ρόουαν Φορντ, 9 ετών, θετής κόρης φίλου του. Ομολόγησε πως την απήγαγε, τη βίασε και κατόπιν τη στραγγάλισε, όταν αντιλήφθηκε πως τον αναγνώρισε, σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος του. Κατόπιν έκρυψε το πτώμα του παιδιού σε καταβόθρα, όπου εντοπίστηκε μερικές ημέρες αργότερα.

Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί στις 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Οι αρχές σε άλλες έξι (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια, Τενεσί) εφαρμόζουν μορατόριουμ στις εκτελέσεις, κατόπιν αποφάσεων των κυβερνητών τους. Πρόκειται για την 23η εκτέλεση που έγινε φέτος στη χώρα. Σε σχεδόν όλες χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των ενέσεων με θανατηφόρες χημικές ουσίες, πλην τριών που έγιναν με την πολύ αμφιλεγόμενη μέθοδο της εισπνοής αζώτου στην Αλαμπάμα (νοτιοανατολικά) και μιας τέταρτης στο Μιζούρι.

Με πληροφορίες από ABC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM