ΗΠΑ: Στη δικαιοσύνη η Nippon Steel μετά το «βέτο» Μπάιντεν στην εξαγορά της US Steel

ΗΠΑ: Η Nippon Steel προσφεύγει στη δικαιοσύνη μετά το «βέτο» του Μπάιντεν στην εξαγορά της US Steel Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Αφού ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την εξαγορά της χαλυβουργίας US Steel από την Ιαπωνική Nippon Steel, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά απέναντι στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού πρόεδρου.

Ειδικότερα, αμφότερες κατηγορούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για «παράνομη ανάμιξη» στο σχέδιο εξαγοράς της US Steel, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον αμερικανικού εφετείου για να αμφισβητήσουν τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς του U.S. Steel από τον Nippon Steel, ισχυριζόμενοι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε την επιρροή του με αδικαιολόγητο τρόπο για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλοκάρει αυτή την εξαγορά ύψους 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμώντας ότι δημιουργεί «κινδύνους» για την εθνική ασφάλεια.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, τόνισε ότι η διατήρηση της αμερικανικής ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της αμερικανικής χαλυβουργίας και των αλυσίδων εφοδιασμού της χώρας.

«Όπως έχω πει πολλές φορές, η παραγωγή χάλυβα - και οι εργάτες χάλυβα που τον παράγουν - είναι η ραχοκοκαλιά του έθνους μας», δήλωσε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο χάλυβας τροφοδοτεί τη χώρα μας: Τις υποδομές μας, την αυτοκινητοβιομηχανία μας και την αμυντική βιομηχανική μας βάση. Χωρίς την εγχώρια παραγωγή χάλυβα και τους εγχώριους εργάτες χάλυβα, το έθνος μας θα είναι λιγότερο ισχυρό και λιγότερο ασφαλές», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM