ΗΠΑ σε Τουρκία: Ψευδές ότι βρισκόμαστε πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016

ΗΠΑ σε Τουρκία: Ψευδές ότι βρισκόμαστε πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

«Εντελώς ψευδή» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι βρίσκονται πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016. 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απέρριψε «τους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων» ότι η Ουάσιγκτον βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τους «εντελώς ψευδείς».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet πως η Ουάσιγκτον «διηύθυνε» τους πραξικοπηματίες. 

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, χαρακτήρισε «ανυπόστατους και ανεύθυνους» τους «ισχυρισμούς πως οι ΗΠΑ ευθύνονταν» για τα αιματηρά γεγονότα του Ιουλίου του 2016, κρίνοντας ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν συνάδουν με την ιδιότητα «του συμμάχου στο NATO και του στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ».

Η Ουάσιγκτον έχει διαψεύσει επανειλημμένα πως ήταν αναμεμιγμένη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα· έχει απορρίψει τουρκικά αιτήματα για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του, που ζει στην Πενσιλβάνια, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν της προσκομίζει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ