Το Κογκρέσο έδωσε την τελική του έγκριση στο ιστορικό πακέτο στήριξης για τον κορωνοϊό- ύψους 2 τρισ. δολαρίων- καθώς ψηφίστηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

 

Πλέον, πηγαίνει στον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να το υπογράψει. Η Γερουσία είχε εγκρίνει την Τετάρτη το πακέτο στήριξης- το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ- ενώ το ίδιο έγινε σήμερα και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά το εμπόδιο της τελευταίας στιγμής.

 

Ο Ρεπουμπλικανός Τόμας Μέισι, απείλησε να καθυστερήσει την ψηφοφορία, προβάλλοντας ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της. Η κίνησή του εξόργισε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς, που ήθελαν να περάσει γρήγορα το πακέτο στήριξης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και έγινε τελικά.

 

Το ιστορικό πακέτο στήριξης προβλέπει ότι θα λάβει 1.200 δολάρια κάθε φορολογούμενος με εισόδημα έως 75.000 δολάρια, ενώ 500 δολάρια επιπλέον θα δοθούν για κάθε παιδί. Επίσης, επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας, ενώ δάνεια ύψους 377 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δοθούν σε μικρές επιχειρήσεις.

 

Επίσης, το πακέτο προβλέπει «ένεση» 500 δισεκατομμυρίων σε εταιρείες που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα, ενώ 100 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για την ενίσχυση νοσοκομείων και 150 δισεκατομμύρια θα δοθούν στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.