Ο Τραμπ ζητά από Ford & General Motors να φτιάξουν «αμέσως» αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ ζητά από Ford & General Motors να φτιάξουν «αμέσως» αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα την Ford και την General Motors, αυτοκινητοβιομηχανίες με εργοστάσια στην χώρα, να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού που απειλεί με κατάρρευση τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. 


«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό που είχε βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο, και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα! Ford ξεκινήστε γρήγορα με τους αναπνευστήρες!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, χρησιμοποιώντας πληθώρα κεφαλαίων και θαυμαστικών.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο Twitter ισχυριζόμενος πως οι ΗΠΑ «μόλις αγόρασαν πολλούς αναπνευστήρες από μερικές υπέροχες εταιρείες», προσθέτοντας ότι «επωνυμίες και νούμερα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα».

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα οι New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems για παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κίνηση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, υπό τον φόβο του κόστους ενός τέτοιου εγχειρήματος που κοστολογήθηκε στο ένα δισ. δολάρια.

Η σημερινή στάση του Τραμπ σηματοδοτεί μια απότομη μεταστροφή, καθώς μόλις χθες το βράδυ δήλωνε στο Fox News πως οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστούν πάνω από 40.000 αναπνευστήρες. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» υπογράμμιζε αλλά, λίγες ώρες αργότερα, οι ΗΠΑ γίνονταν η χώρα με τα περισσότερα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο αγέρωχος Πρόεδρος Τραμπ σε βέρτιγκο :«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό που είχε βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο, και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα! Ford ξεκινήστε γρήγορα με τους αναπνευστήρες!» Ο ευγενικός αρχηγός εγκατέλειψε το δόγμα "business first" ; Αλήθεια, το ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, θα το δώσει στον φίλο του Ερντογάν για φιλοξενία ασθενών ;Σήμερα δε, αγόρασε "πολλούς αναπνευστήρες από μερικές ΥΠΕΡΟΧΕΣ εταιρείες" - στον κόσμο του με τα επίθετα...Όσον αφορά στον αναγκαίο αριθμό αναπνευστήρων, χθες έλεγε «δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες», σήμερα ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems για παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Όταν ο Μόσιαλος είπε χθες ότι εκτιμά πως μόνο στην Ελλάδα θα χρειαστούμε 50.000 αναπνευστήρες...Δύσκολες ώρες για τους Αμερικανούς. Τώρα θα καταλάβουν, ότι τα τραμπούκικα σπρωξίματα σε πρωθυπουργό για να βγεις μπροστά στη φωτο, δεν σε κάνουν ικανό πολιτικό ηγέτη.