Ο Τραμπ ζητά από Ford & General Motors να φτιάξουν «αμέσως» αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ ζητά από Ford & General Motors να φτιάξουν «αμέσως» αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα την Ford και την General Motors, αυτοκινητοβιομηχανίες με εργοστάσια στην χώρα, να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού που απειλεί με κατάρρευση τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. 


«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό που είχε βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο, και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα! Ford ξεκινήστε γρήγορα με τους αναπνευστήρες!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, χρησιμοποιώντας πληθώρα κεφαλαίων και θαυμαστικών.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο Twitter ισχυριζόμενος πως οι ΗΠΑ «μόλις αγόρασαν πολλούς αναπνευστήρες από μερικές υπέροχες εταιρείες», προσθέτοντας ότι «επωνυμίες και νούμερα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα».

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα οι New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems για παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κίνηση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, υπό τον φόβο του κόστους ενός τέτοιου εγχειρήματος που κοστολογήθηκε στο ένα δισ. δολάρια.

Η σημερινή στάση του Τραμπ σηματοδοτεί μια απότομη μεταστροφή, καθώς μόλις χθες το βράδυ δήλωνε στο Fox News πως οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστούν πάνω από 40.000 αναπνευστήρες. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» υπογράμμιζε αλλά, λίγες ώρες αργότερα, οι ΗΠΑ γίνονταν η χώρα με τα περισσότερα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Διεθνή / Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Οι IDF ανέφεραν πως στρατιώτες έσπευσαν σε δύο χωριά, όπου δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους, τραυματίζοντας τέσσερις κατοίκους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια και οχήματα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Εμπόδιο στην επίτευξη εκεχειρίας οι μαχητές της Χαμάς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα

Διεθνή / Γάζα: Οι μαχητές της Χαμάς που είναι εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο της εκεχειρίας

Η Χαμάς έχει δηλώσει πως οι μαχητές της δεν πρόκειται να παραδοθούν και απαιτεί να τους επιτραπεί ασφαλής αποχώρηση, αίτημα που το Ισραήλ έχει απορρίψει
LIFO NEWSROOM
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Διεθνή / Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν δήλωσε ότι στόχος ήταν «δικαστές και αξιωματούχοι των μη ισλαμικών νόμων» και απειλώντας με νέες επιθέσεις έως την επιβολή της σαρία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Η μάχη για τον τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ μεταφέρεται στο Κάτω Σώμα του Κογκρέσου, όπου οι Ρεπουμπλικανοί επιχειρούν να περάσουν τον προϋπολογισμό με οριακή πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο αγέρωχος Πρόεδρος Τραμπ σε βέρτιγκο :«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό που είχε βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο, και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα! Ford ξεκινήστε γρήγορα με τους αναπνευστήρες!» Ο ευγενικός αρχηγός εγκατέλειψε το δόγμα "business first" ; Αλήθεια, το ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, θα το δώσει στον φίλο του Ερντογάν για φιλοξενία ασθενών ;Σήμερα δε, αγόρασε "πολλούς αναπνευστήρες από μερικές ΥΠΕΡΟΧΕΣ εταιρείες" - στον κόσμο του με τα επίθετα...Όσον αφορά στον αναγκαίο αριθμό αναπνευστήρων, χθες έλεγε «δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες», σήμερα ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems για παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Όταν ο Μόσιαλος είπε χθες ότι εκτιμά πως μόνο στην Ελλάδα θα χρειαστούμε 50.000 αναπνευστήρες...Δύσκολες ώρες για τους Αμερικανούς. Τώρα θα καταλάβουν, ότι τα τραμπούκικα σπρωξίματα σε πρωθυπουργό για να βγεις μπροστά στη φωτο, δεν σε κάνουν ικανό πολιτικό ηγέτη.