ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ιερέας επειδή έλεγε λάθος λόγια στις βαπτίσεις

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ιερέας επειδή έλεγε λάθος λόγια στις βαπτίσεις Facebook Twitter
Joshua Reddekopp on Unsplash
0

Ένας καθολικός ιερέας, με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας σε εκκλησίες, οδηγήθηκε σε παραίτηση, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, οι βαπτίσεις, που τέλεσε, θεωρούνται άκυρες. Αυτό συμβαίνει διότι έλεγε λάθος λόγια κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. 

Ο ιερέας Andres Arango, ο οποίος υπηρέτησε πρόσφατα στη Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε λάθος φράσεις στις βαπτίσεις. Όταν τελούσε το μυστήριο, ο Arango έλεγε: «Σας βαφτίζουμε στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος». Ωστόσο, η χρήση της λέξης «εμείς» ακυρώνει τις βαπτίσεις. Ο Arango έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη φράση «βαφτίζω» αντί «βαφτίζουμε».

Ο επίσκοπος Τόμας Όλμστεντ τονίζει ότι «το ζήτημα με τη χρήση του "Εμείς" είναι ότι δεν είναι η κοινότητα που βαφτίζει ένα άτομο, αλλά είναι ο Χριστός, και μόνο Αυτός, που προεδρεύει σε όλα τα μυστήρια, και έτσι είναι ο Χριστός Ιησούς που βαφτίζει».

«Δεν πιστεύω ότι είχε οποιεσδήποτε προθέσεις να βλάψει τους πιστούς ή να τους στερήσει τη χάρη του βαπτίσματος και των μυστηρίων. Εκ μέρους της τοπικής μας εκκλησίας, και εγώ λυπάμαι ειλικρινά που αυτό το λάθος είχε ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της μυστηριακής ζωής ορισμένων πιστών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμεύομαι να κάνω κάθε απαραίτητο βήμα για να διορθώσω την κατάσταση για όλους όσους επηρεάστηκαν», πρόσθεσε.

«Μπορεί να φαίνεται τυπολατρικό, αλλά τα λόγια που λέγονται, μαζί με τις ενέργειες που γίνονται και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, είναι μια κρίσιμη πτυχή κάθε μυστηρίου», ανέφερε η Εκκλησία στην ιστοσελίδα της. «Αν αλλάξετε τις λέξεις, τις πράξεις ή τα υλικά που απαιτούνται σε κάποιο από τα μυστήρια, δεν είναι έγκυρα», τονίζει.

Με πληροφορίες Newsweek

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM