ΗΠΑ: Νέο κύμα απειλών για βόμβα εναντίον εβραϊκών κέντρων - Έρευνα ξεκίνησε το FBI

ΗΠΑ: Νέο κύμα απειλών για βόμβα εναντίον εβραϊκών κέντρων - Έρευνα ξεκίνησε το FBI Facebook Twitter
0

Ένα ακόμη κύμα απειλών για βόμβα εναντίον εβραϊκών κέντρων σε όλες τις ΗΠΑ, ερευνά το FBI, καθώς 11 χώροι αναγκάστηκαν να εκκενωθούν τη Δευτέρα.

Οι απειλές αυτές ανεβάζουν σε 69 τον συνολικό αριθμό των συμβάντων αυτού του τύπου που έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο σε 27 πολιτείες των ΗΠΑ και σε μια καναδική επαρχία, σύμφωνα με την Ένωση Κέντρων της Εβραϊκής Κοινότητας (JCC) της Βόρειας Αμερικής. Όλα τα χθεσινά απειλητικά τηλεφωνήματα, όπως και όσα έχουν προηγηθεί, ήταν ψευδή και η κατάσταση στα εβραϊκά κέντρα έχει επιστρέψει στο κανονικό, σύμφωνα με τη JCC.


Στο μεταξύ το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα συμβάντα, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση τα έχει καταδικάσει.


Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ τόνισε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έχει ξεκαθαρίσει» ότι τέτοιου είδους ενέργειες «είναι απαράδεκτες». «Το μίσος και η υποκινούμενη από μίσος βία οποιουδήποτε είδους δεν έχουν θέση σε μια χώρα που ιδρύθηκε με την υπόσχεση της ατομικής ελευθερίας», πρόσθετε στην ανακοίνωσή του ο Σπάισερ.


Από την πλευρά της, η κόρη του αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ, η οποία έχει ασπαστεί τον ιουδαϊσμό, κατήγγειλε τις απειλές. «Οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος που ιδρύθηκε με βάση την αρχή της ανεξιθρησκίας. Πρέπει να προστατεύσουμε τους χώρους λατρείας και τα θρησκευτικά μας κέντρα», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Ιβάνκα.


Στο μεταξύ, στην πολιτεία Μιζούρι περίπου 100 τάφοι σε ένα εβραϊκό νεκροταφείο του Σεν Λούις βανδαλίστηκαν το Σαββατοκύριακο, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.


Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Southern Poverty Law Center, που καταγράφει τις ρατσιστικές ενέργειες και μάχεται κατά του εξτρεμισμού, ο αριθμός των ομάδων που προάγουν το μίσος συνεχίζει να αυξάνεται στις ΗΠΑ και έχει φτάσει σχεδόν σε ιστορικό υψηλό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ