ΗΠΑ: Μόνο τα εκπαιδευμένα σκυλιά θεωρούνται «ζώα βοήθειας» στα αεροπλάνα

ΗΠΑ: Μόνο τα εκπαιδευμένα σκυλιά θεωρούνται «ζώα βοήθειας» στα αεροπλάνα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Μόνο τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα θεωρούνται στο εξής «ζώα βοήθειας» στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες , αφού οι ρυθμιστικές αρχές απέρριψαν το αίτημα να επεκταθεί το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς και σε άλλα ζώα, όπως πόνι, πιθήκους μεταξύ άλλων. 

Με βάση τους οριστικούς κανόνες που έθεσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν πάντως να επιλέγουν ποια είδη ζώων θα επιτρέπεται να πετούν στην καμπίνα, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Η σημερινή απόφαση έχει ως στόχο να επιλύσει τις χρόνιες διαμάχες των εταιρειών με τους πελάτες τους που δήλωναν ψευδώς τα κατοικίδιά τους ως «ζώα θεραπείας» ή «συναισθηματικής υποστήριξης» για να ταξιδεύουν μαζί τους, με ελάχιστη επίβλεψη.

Μέχρι σήμερα οι εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να αναγνωρίζουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τα ζώα ψυχολογικής υποστήριξης ως «ζώα βοήθειας». Πλέον, μπορούν να τα χαρακτηρίζουν απλώς «κατοικίδια». Ως «ζώα βοήθειας» θεωρούνται στο εξής μόνο τα σκυλιά που είναι εκπαιδευμένα να παρέχουν κάποια υπηρεσία σε άτομα με σωματικές αναπηρίες ή ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν έως και 175 δολάρια για να μεταφέρουν ένα κατοικίδιο – ένας πολύ καλός λόγος ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα δηλώνουν ως «ζώα βοήθειας» και όχι «ζώα συντροφιάς». Το 2017 μεταφέρθηκαν αεροπορικώς 751.000 «ζώα ψυχολογικής υποστήριξης». Οι ρυθμιστικές αρχές δεν αναγνωρίζουν ως ζώα βοήθειας είδη όπως τα άλογα, τις γάτες και τους καπουτσίνους πιθήκους. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των αεροπορικών εταιρειών να τα αναγνωρίσουν ως ζώα βοήθειας.

Η Airlines for America, που εκπροσωπεί τον κλάδο, ανέφερε ότι ο κανονισμός «θα προστατεύσει τους ταξιδιώτες και τα πληρώματα από τα ανεκπαίδευτα ζώα στην καμπίνα». Εταιρίες όπως οι Southwest Airlines Co, Delta Air Lines, United Airlines και American Airlines τα τελευταία χρόνια δέχονταν μόνο σκύλους και γάτες ως «ζώα ψυχολογικής υποστήριξης», αφού πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν έχοντας μαζί τους χοίρους, πιθήκους και πουλιά.

Η Spirit Airlines Inc ανέφερε ότι έχασε «εκατομμύρια δολάρια από τη μεταφορά κατοικιδίων» επειδή οι πελάτες της τα δήλωναν ψευδώς ως εκπαιδευμένα ζώα βοηθείας.

Το 2018 η εταιρεία Delta διαπίστωσε ότι κάποιοι επιβάτες προσπάθησαν να ταξιδέψουν μαζί με γαλοπούλες, σακχαροπέταυρους, φίδια και αράχνες, τα οποία δήλωναν ως «ζώα ψυχολογικής υποστήριξης». Την ίδια χρονιά, η American Airlines ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει στις πτήσεις της διάφορα ζώα, όπως κατσίκες, κουνάβια, σκαντζόχοιρους, αμφίβια και ερπετά.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM