ΗΠΑ: Μαύροι μαθητές δημοτικού θα έπαιζαν τους σκλάβους σε θεατρικό - Η δασκάλα τέθηκε σε αργία

ΗΠΑ: Μαύροι μαθητές δημοτικού θα έπαιζαν τους σκλάβους σε θεατρικό - Η δασκάλα τέθηκε σε αργία Facebook Twitter
1

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ καθώς δύο έγχρωμοι μαθητές δημοτικού κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο των σκλάβων σε ένα θεατρικό έργο στο σχολείο τους. Τα παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών, για τις ανάγκες του ρόλου, θα μαστιγώνονταν από έναν συμμαθητή τους.  

Οι γονείς μίας 11χρονης μιγάδας στο Κονέκτικατ κατήγγειλαν το γεγονός. H Κάρμεν και ο Τζοσουά Πάρκερ καλούν για παραπάνω εκπαίδευση πάνω σε θέματα διαφορετικότητας, για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας. Από την πλευρά της η Κάρμεν Πάρκερ υποστήριξε ότι το θεατρικό δεν ήταν το καταλληλότερο μέσο για να μάθουν τα παιδιά για τη δουλεία, και εξέφρασε την ανησυχία της για το πώς οι μαύροι απεικονίζονται σε αυτό, σύμφωνα με τον New Haven Independent.

Στην επίμαχη σκηνή του θεατρικού έργου δύο παιδιά που υποδύονται τους ανώνυμους σκλάβους επιβιβάζονται με τη βία σε ένα πλοίο, και ένα τρίτο παιδί παίζει τον ρόλο του ιδιοκτήτη τους. Το παιδί αυτό μαστιγώνει τα παιδιά που υποδύονται τους σκλάβους. «Προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του μαστιγώματος, θα μαστίγωναν του σκλάβους», ανέφερε η Κάρμεν Πάρκερ στα τοπικά Μέσα.

Η ίδια, που μετακόμισε από την Τζόρτζια στο Κονέκτικατ για να γίνει καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale όπου πραγματοποιεί έρευνες πάνω στον ρατσισμό στην ιατρική, ανέφερε ότι κανένα σχολείο στην Τζόρτζια δεν θα ανέβαζε μαθητική παράσταση με αυτό το έργο. «Η δασκάλα πίστεψε πως μπορείς να μάθεις στα παιδιά για την αποικιοκρατία με ένα θεατρικό παιχνίδι που είχε χαρακτήρες με τα ονόματα 'Αφρικανός Σκλάβος 1' και 'Αφρικανός Σκλάβος 2'. Δεν μαθαίνεις έτσι στα παιδιά για τα πολιτικά δικαιώματα», ανέφερε η Πάρκερ.

Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, η δασκάλα, που είναι λευκή, είπε στους μαθητές της ότι θα συζητούσαν ένα ευαίσθητο θέμα στην τάξη, και αν κάποιος από αυτούς ένιωθε άβολα θα έπρεπε να πει «άουτς». Στη συνέχεια οι μαθητές προσφέρθηκαν για τους ρόλους τους. Η κόρη τους και ένα μαύρο παιδί θα έπαιζαν τους σκλάβους. 

Η δασκάλα τέθηκε σε αργία ενώ πραγματοποιείται έρευνα. Εκ μέρους του σχολείου έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο θεατρικό έργο δεν αποτελούσε κομμάτι της διδακτέας ύλης. Ωστόσο η Κάρμεν Πάρκερ τάσσεται κατά της τιμωρίας της δασκάλας. «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός συστήματος που ξεκάθαρα δεν δουλεύει, και καταστέλλει τις φωνές των μειονοτήτων και τις φωνές όσων έχουν παιδιά ΑμεΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από newhavenindependent.org/ΒΒC/fox61.com

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια