ΗΠΑ: Το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής διαμαρτύρεται για «πολιτικοποίηση» των πολύνεκρων επιθέσεων

ΗΠΑ: Το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής διαμαρτύρεται για «πολιτικοποίηση» των πολύνεκρων επιθέσεων Facebook Twitter
4

Η NRA, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, κατηγόρησε σήμερα υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα ότι επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις σε Οχάιο και Τέξας, που σε λιγότερο από 24 ώρες στοίχισαν τη ζωή σε 30 άτομα.

Η NRA δηλώνει πως τάσσεται σθεναρά κατά των ενισχυμένων ελέγχων του ιστορικού για κατόχους όπλων, μια μέρα μετά αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενστερνίστηκε αυτή την ιδέα. «Δυστυχώς, επίδοξοι υποψήφιοι πρόεδροι βγήκαν αμέσως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο για να πολιτικοποιήσουν αυτές τις τραγωδίες και να δαιμονοποιήσουν την NRA και τα πέντε εκατομμύρια νομοταγή μέλη της», τόνισε το λόμπι με ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφερθεί ούτε σε ονόματα υποψηφίων, ούτε σε κόμματα.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 24 υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 ζήτησαν αυστηρότερους ελέγχους για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, έπειτα από τις ένοπλες επιθέσεις που σκότωσαν 31 ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο και στο Ελ Πάσο του Τέξας. Πολλοί κατηγόρησαν την NRA ότι εμποδίζει σημαντικά νομοσχέδια για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.


Χθες Τετάρτη, ο Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί την ενίσχυση των ελέγχων ιστορικού στις αγοραπωλησίες όπλων, καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για να επισκεφθεί τις πόλεις όπου συνέβησαν οι επιθέσεις. Ωστόσο, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για τα ποια νομοσχέδια ενδέχεται να στηρίξει.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της NRA Γουέιν ΛαΠιέρ επικοινώνησε με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο αυτή την εβδομάδα για να του μεταφέρει πως οι υποστηρικτές του δεν θα υποδεχθούν θετικά ένα νομοσχέδιο για τέτοιους ελέγχους ιστορικού.

ΜΕ πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η ριζα του κακων που συνεβησαν στην Καλιφορνια και το Τεξας προχτες βρισκεται σε μια ακυρηχτη συγκρουση μεταξυ δυο αφηγησεων. Στην καταγωγη ορισμενων εκατομμυριων "λευκων" απο τους αποικους των 13 αποικιων που σχηματισαν τις ΗΠΑ και σχεδον ολων των υπολοιπων που θεωρουν εαυτους μεταναστες διαφορων γενεων. Απο πλευρας "λευκων" ο αμερικανικος Νοτος, - θεωρω σε μεγαλο βαθμο υποκριτικα - εχει υιοθετησει την πρωτη αφηγηση για να πολεμησει την κυανοκολαρη συγκρουση με τους λατινους, δηλαδη τους ισπανοφωνους μεταναστες που - ας μη ξεχναμε - ζουσαν στον αμερικανικο Νοτο και Δυση πριν πανε οι "λευκοι" εκει, και ευθυγραμιζονται με τους "παραδοσιακους" του ρεπουμπλικανικου κομματος. Πιο κατω δειτε ενα παντελως ξεχασμενο βιντεο μια συνεντευξη της περιβοητης συντηρητικης σχολιαστριας Αν Κολτερ στο BBC πριν 6 χρονια που λεει οτι οι προγονοι της ηταν αποικοι οχι μεταναστες !Δειχνει ξεκαθαρα την ιδεολογικη συγκρουση που κυριαρχει στην Αμερικη ( και οπορτουνιστικα χρησιμοποιηται απο τον "λευκο" αμερικανικο Νοτο ) πυροδοτωντας την βια των τελευταιων ημερων. My ancestors were never immigrants, they were settlers - Ann Coulter https://www.youtube.com/watch?v=kfZD3EustC8Η επιμαχη τοποθετηση της Κολτερ βρισκεται στο λεπτο 4:16 - 5:16 του βιντεο.
-Your ancestors were immigrants.-No, they weren't. Because there was no America to immigrate to".Chilling to the bone...ΥΓ: το ύφος της όταν αρχίζει τα "No, no, no, no, no!", η απέχθεια και η δυσφορία της για την λέξη "immigrants" και την "προσβολή" του δημοσιογράφου αρκούν για να καταλάβει κανείς τι κουβαλάει στα μυαλά της. Δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύεσαι με τέτοια άτομα. Ποτέ.
https://www.marketwatch.com/story/why-the-gun-industry-misses-obama-2019-05-07https://ammo.com/articles/obama-greatest-gun-salesman-in-america-infographic https://www.pewsocialtrends.org/2017/06/22/americas-complex-relationship-with-guns/ https://www.statista.com/topics/1287/firearms-in-the-us/