ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν από εστιατόριο σχεδόν 400 πτερύγια καρχαρία

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν από εστιατόριο σχεδόν 400 πτερύγια καρχαρία Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Texas Game Wardens
0

Σχεδόν 381 ολόκληρα πτερύγια καρχαρία και 13,2 κιλά κατεψυγμένα εντοπίστηκαν σε εστιατόριο θαλασσινών στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Ο Kevin Winters, η συνεργάτης και ο σκύλος του, εντόπισαν τα πτερύγια στις 13 Απριλίου και όπως είπε στο CNN έχουν κατασχεθεί στο σύνολό τους και ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να σταλεί στις εισαγγελικές Αρχές για να κινηθεί η απαραίτητη διαδικασία.

Ο Winters εργάζεται ως υπεύθυνος για την επίβλεψη της θηρευτικής δραστηριότητας στην περιοχή και την προστασία της άγριας ζωής. 

«Ορισμένα ήταν ήδη καθαρισμένα, έτοιμα για να μαγειρευτούν» σημείωσε ο Winters.

Το κυνήγι των πτερυγίων είναι παράπονο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Τέξας απαγορεύει την πώλησή τους. Το μπλόκο έχει τεθεί σε ισχύ από την περίοδο που αποκαλύφθηκε ότι η πολιτεία ήταν «κοιτίδα» της βάναυσης αυτής πρακτικής, κατά την οποία αφαιρείται το πτερύγιο και ο υπόλοιπος καρχαρίας πετιέται και πάλι στο νερό.

Αλλά, «η ζήτηση και η αγορά και το εμπόριο του είδους, υπάρχει ακόμα» παραδέχθηκε ο Winters.

Η σούπα με πτερύγιο καρχαρία είναι παραδοσιακό και, συνήθως, ακριβό έδεσμα, το οποίο σερβίρεται σε εστιατόρια ανά τον κόσμο.

Αλλά το συνεχές κυνήγι έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση του πληθυσμού ορισμένων ειδών με το ποσοστό να φτάνει και το 90%, σύμφωνα με έρευνα του 2018 από το Marine Policy.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Winters έκανε ένα τέτοιο εύρημα, αλλά «δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά», παραδέχθηκε.

«Οι καρχαρίες μας είναι δεινοί θηρευτές. Οι ωκεανοί μας τους χρειάζονται» υπογράμμισε και προειδοποίησε πως «εάν αρχίσουμε να χάνουμε τα ψάρια μας και τους θηρευτές, μπορεί να υπάρξουν τρομερές επιπτώσεις για τους ανθρώπους».

«Είναι επιτακτική ανάγκη, τώρα που έχουμε την ευκαιρία, να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε το είδος, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε».

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ