ΗΠΑ: Καταδικάστηκε στα 16 του για δολοφονία, απελευθερώθηκε μετά από 38 χρόνια λόγω αμφιβολιών

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε στα 16 του για δολοφονία, απελευθερώθηκε μετά από 38 χρόνια λόγω αμφιβολιών Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για δολοφονία το 1979 στην ηλικία των 16 ετών, βγήκε από τη φυλακή μετά από 38 χρόνια, αφού οι αρχές έκριναν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν αρκετά ώστε να κριθεί ένοχος.

Ο 53χρονος Frederick Clay που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί, αποχώρησε από το δικαστήριο του Suffolk County στη Μασαχουσέτη ελεύθερος πλέον. Την ώρα που συναντήθηκε με δημοσιογράφους είπε: "Έχουν περάσει 38 χρόνια για κάτι που δεν έκανα. Είμαι συγκλονισμένος και νευρικός". Ο δικαστής δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν είναι αθώος, ωστόσο είναι σίγουρος ότι δεν είχε μια δίκαιη δίκη. Η καταδίκη του Clay είχε στηριχθεί σε δυο αυτόπτες μάρτυρες.

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε στα 16 του για δολοφονία, απελευθερώθηκε μετά από 38 χρόνια λόγω αμφιβολιών Facebook Twitter

"Καμία συγνώμη δεν πρόκειται να φέρει πίσω τα 38 χρόνια της ζωής μου. Αλλά θα έλεγα ότι αν αναγνώριζαν ότι είμαι αθώος σε αντίθεση με την παραδοχή ότι απλά δεν είχα μια δίκαιη δίκη, αυτό θα ήταν πραγματική αθωότητα. Η βάση της ελευθερίας μου είναι ότι είμαι πραγματικά αθώος", ανέφερε επίσης ο Clay.

"Είμαι κλειδωμένος από τότε που ήμουν 16 ετών, τώρα είμαι 53, οπότε υπάρχει πολλή ζωή που πρέπει να προλάβω", τόνισε ακόμη.

 

Ο Jerry Boyajian, ο αδελφός του θύματος, δήλωσε ότι συμφώνησε με την απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον Clay.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM