ΗΠΑ: Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση

ΗΠΑ: Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
EPA
0

Μια ακόμη πρώην σύμβουλος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορία που αρνήθηκε εκ νέου ο κυβερνήτης.

Αυτή τη φορά πρόκειται για την 25χρονη πρώην σύμβουλο σε θέματα υγείας, Σαρλότ Μπένετ που δήλωσε στους New York Times ότι ο Κουόμο την παρενόχλησε σεξουαλικά την άνοιξη του 2020.

Η Μπένετ υποστήριξε πως ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης της είπε στις αρχές Ιουνίου ότι είναι ανοιχτός για γνωριμίες με γυναίκες κοντά στην ηλικία των 20 ετών και την ρώτησε πώς βλέπει εκείνη μια τέτοια διαφορά ηλικίας.

Ενώ ο Κουόμο δεν προσπάθησε ποτέ να την αγγίξει, «κατάλαβα ότι ο κυβερνήτης ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου και ένιωσα τρομερά άβολα και φοβισμένη», δήλωσε η Μπένετ στους NYT.

Πρόσθεσε ότι μίλησε με τον προσωπάρχη και νομικό σύμβουλο του κυβερνήτη, ο οποίος την μετέφερε σε άλλο πόστο, σε άλλο κτίριο. Το νέο πόστο δουλειάς της άρμοζε, οπότε αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στο θέμα.

Με ανακοίνωση του χθες βράδυ, ο Κουόμο διαβεβαίωσε ότι «δεν προσέγγισε ερωτικά την κα Μπένετ, ούτε ότι είχε ποτέ σκοπό να ενεργήσει με οποιονδήποτε ακατάλληλο τρόπο».

Σημείωσε ότι αντιθέτως ήθελε να στηρίξει την Μπένετ, η οποία του είχε πει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Ο κυβερνήτης, του οποίου η τρίτη θητεία λήγει στα τέλη του 2022, ζήτησε μια «πλήρη εξέταση» αυτών των κατηγοριών, με επικεφαλής έναν πρώην ομοσπονδιακό δικαστή.

«Ζητώ από τους Νεοϋορκέζους να περιμένουν τα αποτελέσματα (...) πριν καταλήξουν σε οποιοδήποτε συμπέρασμα», πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που ο επί 10 χρόνια κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Την Τετάρτη, μια πρώην οικονομική σύμβουλός του, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, κατηγόρησε τον 63χρονο, με ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε σε ένα μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18.

Η Μπόιλαν, που σήμερα είναι υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστήριξε ότι ο Κουόμο την φίλησε δια της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες».

«Για όσους αναρωτιούνται πώς είναι να δουλεύεις για τη διοίκηση Κουόμο, διαβάστε την ιστορία της Λίντσεϊ Μπόιλαν», ανέφερε η Σάρλοτ Μπένετ, χωρίς να επεκταθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM