ΗΠΑ: Η ανάρτηση Ομπάμα για την εκλογή Μπάιντεν - «Ιστορική και καθοριστική νίκη»

ΗΠΑ: Η ανάρτηση Ομπάμα για την εκλογή Μπάιντεν - «Ιστορική και καθοριστική νίκη» Facebook Twitter
EPA
0

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για την εκλογική τους νίκη. 

Στο μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις. «Σε αυτές τις εκλογές «κάτω από συνθήκες που δεν είχαμε βιώσει στο παρελθόν, οι Αμερικανοί ψήφισαν σε αριθμούς που δεν είχαμε δει ποτέ. Και μέχρι κάθε ψήφος να καταμετρηθεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν και η εκλεγμένη πρόεδρος Χάρις θα έχουν κερδίσει μία ιστορική και καθοριστική νίκη». 

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι «είμαστε τυχεροί» για την εκλογή «του Τζο». Καθώς, όταν θα αναλάβει τον Ιανουάριο θα αντιμετωπίσει «έκτακτες προκλήσεις που ποτέ άλλωστε νέος πρόεδρος δεν αντιμετώπισε στο παρελθόν - μία άγρια πανδημία, μία άνιση οικονομία και ένα άνισο σύστημα δικαιοσύνης, μία δημοκρατία σε ρίσκο, και το κλίμα σε κίνδυνο». 

I could not be prouder to congratulate our next President, Joe Biden, and our next First Lady, Jill Biden. I also...

Posted by Barack Obama on Saturday, 7 November 2020

«Προτρέπω κάθε Αμερικανό να του δώσει μία ευκαιρία και να τον υποστηρίξει. Τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο δείχνουν πως η χώρα παραμένει σε βάθος και με πικρία διχασμένη. Δεν επαφίεται μόνο στον Τζο και στην Καμάλα, αλλά σε κάθε ένα από εμάς, να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αντιστοιχεί - να ξεφύγουμε από το comfort zone μας, να ακούμε τους άλλους, να χαμηλώσουμε τους τόνους και να βρούμε κοινό έδαφος για να προχωρήσουμε μπροστά», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν να χαρούν τη στιγμή.

«Η δημοκρατία μας μάς χρειάζεται όλους περισσότερο από ποτέ. Η Μισέλ και εγώ ανυπομονούμε να στηρίξουμε τον νέο πρόεδρο και την πρώτη κυρία με όποιο τρόπο μπορούμε.»  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM