Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για την εκλογική τους νίκη. 

 

Στο μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις. «Σε αυτές τις εκλογές «κάτω από συνθήκες που δεν είχαμε βιώσει στο παρελθόν, οι Αμερικανοί ψήφισαν σε αριθμούς που δεν είχαμε δει ποτέ. Και μέχρι κάθε ψήφος να καταμετρηθεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν και η εκλεγμένη πρόεδρος Χάρις θα έχουν κερδίσει μία ιστορική και καθοριστική νίκη». 

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι «είμαστε τυχεροί» για την εκλογή «του Τζο». Καθώς, όταν θα αναλάβει τον Ιανουάριο θα αντιμετωπίσει «έκτακτες προκλήσεις που ποτέ άλλωστε νέος πρόεδρος δεν αντιμετώπισε στο παρελθόν - μία άγρια πανδημία, μία άνιση οικονομία και ένα άνισο σύστημα δικαιοσύνης, μία δημοκρατία σε ρίσκο, και το κλίμα σε κίνδυνο». 

 

I could not be prouder to congratulate our next President, Joe Biden, and our next First Lady, Jill Biden. I also...

Posted by Barack Obama on Saturday, 7 November 2020

 

«Προτρέπω κάθε Αμερικανό να του δώσει μία ευκαιρία και να τον υποστηρίξει. Τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο δείχνουν πως η χώρα παραμένει σε βάθος και με πικρία διχασμένη. Δεν επαφίεται μόνο στον Τζο και στην Καμάλα, αλλά σε κάθε ένα από εμάς, να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αντιστοιχεί - να ξεφύγουμε από το comfort zone μας, να ακούμε τους άλλους, να χαμηλώσουμε τους τόνους και να βρούμε κοινό έδαφος για να προχωρήσουμε μπροστά», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα. 

 

Τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν να χαρούν τη στιγμή.

 

«Η δημοκρατία μας μάς χρειάζεται όλους περισσότερο από ποτέ. Η Μισέλ και εγώ ανυπομονούμε να στηρίξουμε τον νέο πρόεδρο και την πρώτη κυρία με όποιο τρόπο μπορούμε.»