ΗΠΑ: Χριστιανικό σχολείο απέβαλε 8χρονη επειδή ερωτεύτηκε συμμαθήτριά της

ΗΠΑ: Χριστιανικό σχολείο απέβαλε 8χρονη επειδή ερωτεύτηκε συμμαθήτριά της Facebook Twitter
0

Ένα χριστιανικό σχολείο στις ΗΠΑ, απέβαλε μία 8χρονη μαθήτρια που εξομολογήθηκε σε συμμαθήτριά της πως την έχει ερωτευτεί, σύμφωνα με τη μητέρα της. 

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Chloe Shelton, μία μαθήτρια του Rejoice Christian School, στο Οουάσο της Οκλαχόμα, είπε σε μία συμμαθήτριά της πως την έχει ερωτευτεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε η μητέρα της, Delanie Shelton, στο CNN. Η οκτάχρονη μαθήτρια απομακρύνθηκε από το προαύλιο και πέρασε τις επόμενες ώρες στο γραφείο του διευθυντή χάνοντας το μάθημα.

«Πριν καν μου τηλεφωνήσουν, η υποδιευθύντρια είπε στην Chloe πως σύμφωνα με τη Βίβλο οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά μόνο με άνδρες», είπε η Shelton. «Με ρώτησε πως νιώθω για τα κορίτσια που τους αρέσουν τα κορίτσια και της είπα πως δεν έχω θέμα με αυτό.» Η Shelton πήρε την κόρη της στο σπίτι την ίδια ημέρα και η διεύθυνση της ζήτησε να μην επιστρέψει στο σχολείο την Παρασκευή, είπε. 

Την επόμενη ημέρα κλήθηκε στο σχολείο για να της ανακοινωθεί «η λήξη της συνεργασίας τους». Μαζί με την Chloe αποβλήθηκε από το σχολείο και ο πεντάχρονος γιος της οικογένειας. Όταν η μητέρα ζήτησε τους λόγους, ο διευθυντής της είπε πως οι πεποιθήσεις της δεν ταιριάζουν με αυτές του σχολείο. Η ίδια δήλωσε πως ένιωσε θυμό, πόνο, προδοσία και θλίψη. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε. «Του ζήτησα να κάνουμε μία συνάντηση, να το συζητήσουμε και να το δρομολογήσουμε καλύτερα και αρνήθηκε λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι ακόμα να κουβεντιάσουμε.»

Ο διευθυντής του σχολείου, Joel Pepin, δήλωσε στο CNN ότι αποτελεί πολιτική του σχολείου να μη σχολιάζονται δημόσια οι μαθητές του και οι οικογένειές τους. Στο εγχειρίδιο του σχολείου αναφέρεται ότι «κάθε μορφή σεξουαλικής ανηθικότητας» είναι ασυμβίβαστη με τις πεποιθήσεις του, ανάμεσά τους «το να δηλώνει κάποιος ότι είναι ομοφυλόφιλος ή bi». Όσοι «δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα και τα ιδανικά της εργασίας και της ζωής» χάνουν το «προνόμιο» να είναι μαθητές του σχολείου. 

Στους μαθητές απαγορεύεται να κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου, να αγκαλιάζονται ή να φιλιούνται. Η εγκυμοσύνη αποτελεί επίσης λόγο για αποβολή. Η Shelton αναφέρει πως δεν διάβασε αναλυτικά το εγχειρίδιο όταν η Chloe ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο πριν τέσσερα χρόνια. «Δεν ήταν σχέση», αναφέρει η Shelton σχολιάζοντας τους κανόνες του εγχειριδίου και προσθέτοντας πως ο «έρωτας» για ένα οκτάχρονο μπορεί απλά να σημαίνει πως απολαμβάνει να παίζει στο προαύλιο. 


Η οκτάχρονη μαθήτρια, κατά την περασμένη εβδομάδα, έκλαιγε και ρώταγε τη μητέρα της αν ο Θεός εξακολουθεί να την αγαπάει. Έλαβε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα.  

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ