ΗΠΑ: Γυναίκες καλούν σε σεξουαλική απεργία μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: Γυναίκες καλούν σε σεξουαλική απεργία μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να καλούν σε σεξουαλική απεργία (sex strike) από τους άνδρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο Roe v Wade και να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων συνεχίστηκαν και μέσα στο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεις από πολίτες που αντιτίθενται στην ανατροπή της απόφασης. Οι αμβλώσεις αναμένεται να απαγορευτούν σχεδόν αμέσως σε 13 αμερικανικές πολιτείες. 

Ο λέξη «αποχή» (abstinence) βρέθηκε ψηλά στις τάσεις του Twitter τις προηγούμενες μέρες με πολλές γυναίκες πλέον να τάσσονται ανοιχτά υπέρ μιας σεξουαλικής απεργίας καθώς και η φράση «σεξουαλική απεργία» (sex strike) άρχισε να τρεντάρει. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν σχεδόν 30.000 tweets που καλούσαν σε μια πανεθνική σεξουαλική απεργία. 

«Θέλω να βρω ανθρώπους που συντονίζουν μια μαζική σεξουαλική απεργία. Αυτή είναι η δύναμή μας», έγραψε μια γυναίκα. «Οι γυναίκες έχουν δύναμη. Όχι άλλο σεξ έως ότου το δικαίωμα στην άμβλωση γίνει ομοσπονδιακός νόμος», πρόσθεσε. 

Ορισμένοι άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιούν μια εικόνα γράφει: «#SexStrike. Αν μας αρνούνται τις επιλογές, το ίδιο ισχύει και για τις δικές σου». 

«Γιατί να μην το κόψουμε αν πάντα ανησυχούμε ότι δε θα βάλουν προφυλακτικό», αναρωτιέται η 22χρονη Κάρολιν Χίλεϊ μιλώντας στη New York Post. «Αν δεν μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια και να κάνουμε σεξ και να ξέρουμε ότι θα έχουμε επιλογή μετά από αυτό, τότε γιατί να το κάνουμε», συνεχίζει. 

Με πληροφορίες από Mirror και Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφρά για μετρητά: Μία ματιά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας οργάνων

Διεθνή / Νεφρά για μετρητά στην Κένυα: Μέσα σε ένα από τα πιο σκοτεινά δίκτυα εμπορίας οργάνων στον κόσμο

Πίσω από το δίκτυο, στο οποίο νεαροί άνδρες πωλούν τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες δολάρια, φαίνεται να βρίσκεται ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM